Με νέο άλμπουμ και συνοδευόμενη από μουσικούς κατευθείαν από την Αμερική, η Μόνικα θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, την Τετάρτη 16 Ιουλίου, στη μια και μοναδική της συναυλία για τη φετινή χρονιά, με τίτλο “Give Us Wings”, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Κινούμενη στο νοητό άξονα μεταξύ Αθήνας και Μπρούκλιν, όπου ηχογραφήθηκε το τρίτο της άλμπουμ “Secret In The Dark”, η Μόνικα θα παρουσιάσει ζωντανά στο Ηρώδειο τα καινούργια της τραγούδια (με disco, funk και pop των 70s στο γενετικό τους κώδικα), αλλά και ανανεωμένες εκδοχές των παλιότερων αγαπημένων κομματιών της, από τα άλμπουμ της “Avatar” και “Exit” και το περσινό ΕΡ “Primal”.

Το “Secret In The Dark” ηχογραφήθηκε αναλογικά στη Νέα Υόρκη με τον παραγωγό Homer Steinweiss, και τη συμβολή εξαίρετων μουσικών από τους Dap Κings (που έχουν παίξει με Sharon Jones, Mark Ronson, Amy Winehouse κ.ά..) και τη Menahan Street Band (The Black Keys, Lee Fields). Ανάμεσα στα τραγούδια του άλμπουμ βρίσκεται και το “Give Us Wings”, που δανείζει το όνομά του και στη μουσική παράσταση του Ηρωδείου, αλλά και τα “Shake Your Hands” (ντουέτο με τον Andrew Wyatt των Miike Snow) και “Secret In The Dark” που ακούγονται ήδη στα ραδιόφωνα.

Επί σκηνής η Μόνικα θα συνοδεύεται και θα συνδημιουργεί με τους εξαιρετικούς μουσικούς που συμμετείχαν στην ηχογράφηση του άλμπουμ στα Dunham Studios, σε απόλυτη αρμονία με την ατμόσφαιρα του χώρου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Executive Producer: Monika, Πάνος Θεοφανέλλης,ARCHANGEL MUSIC

Production Manager: Αντώνης Ζουγανέλης,ARCHANGEL MUSIC

Lighting Design: Γιώργος Τέλλος, LIGHTING ART

Sound Engineer: Τάκης Σπυρόπουλος, LIVE STUDIO

Art Direction: Άρης Τσούτσας, BOB STUDIO

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Homer Steinweiss (drums)

Leon Michels (Saxophone)

Nick Movshon (Bass)

Toby Pazner (Clavinet)

Max Shrager (Guitar)

Elizabeth Pupo Walker (Percussion)

Maya Sharpe (Backing Vocals)

Alecia Chakour (Backing Vocals)

Βαγγέλης Κατσαρέλης (Trumpet)

Γιώργος Θεοδωρόπουλος (Oboe)