Ο Γιάννης Βασιλόπουλος, ο Σπύρος Παρασκευάκος, η Δήμητρα Σελεμίδου, ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Παρασκευάς Καρασούλος θα μιλήσουν για την έκδοση και το ταξίδι τους προς την Τρίτη έξοδο. Την συζήτηση θα συντονίζει η Φωτεινή Λαμπρίδη.

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των τραγουδιών από τη Δήμητρα Σελεμίδου και τους μουσικούς: Βάϊος Πράππα – κιθάρα, Χρίστος Σπηλιόπουλος – τρομπόνι, Εύη Κανέλλου – κρουστά, Σπύρος Παρασκευάκος – πιάνο.


Στην πορεία της ζωής του ανθρώπου πραγματοποιούνται διαδοχικά τρεις έξοδοι: από τη μήτρα της μητέρας του, από το στήθος της και από την αγκαλιά της. Η τρίτη έξοδος σηματοδοτεί τη συγκρότηση του

-Έριχ Φρομ (1900 -1980)

παιδιού σε ξεχωριστή προσωπικότητα, τη στιγμή που παύει πλέον να αποτελεί εξάρτημα της γονεϊκής ύπαρξης…

Το βλέμμα σας το κράτησα, αλλού όμως κοιτάζω
Μαμά, μπαμπά, λυπάμαι, δεν σας μοιάζω
-Μαμά, μπαμπά – Τρίτη έξοδος

Ενηλικιώθηκαν μαζί και μέσα από τα τραγούδια τους. Γι αυτό και διάλεξαν να τα στεγάσουν κάτω από το γενικό τίτλο Τρίτη έξοδος. Συμβολικά αυτός ο τίτλος σημαίνει τη γέννηση ενός νέου υποκειμένου. «…Η ενηλικίωση, λένε οι ίδιοι στο κείμενο που συνυπογράφουν στο δίσκο Τρίτη έξοδος, είναι στην πραγματικότητα ζήτημα απόφασης και όχι μια αναπόφευκτη διαδικασία βιολογικής εξέλιξης μέσα στα χρόνια. Συνειδητοποιήσαμε πως συντελείται τη στιγμή εκείνη που πραγματοποιείται η υπέρβαση, τη στιγμή που ο πρώτος εαυτός, ο ανήλικος, σαν σκυταλοδρόμος περνά περήφανα τη σκυτάλη στον ενήλικο εαυτό…»

Καρπός καλλιτεχνικής σχέσης τεσσάρων χρόνων, η «Τρίτη Έξοδος» του δεκαοκτάχρονου σήμερα στιχουργού Γιάννη Βασιλόπουλου, του τριαντάχρονου συνθέτη Σπύρου Παρασκευάκου, και της εικοσάχρονης ερμηνεύτριας Δήμητρας Σελεμίδου, παιδιών της Τέταρτης Ακρόασης της Μικρής Άρκτου, αποτελεί την ειλικρινή κατάθεση τριών νέων καλλιτεχνών που, ανοίγοντας διάλογο με το σήμερα, εκθέτουν τόσο τις ανησυχίες όσο και τα αιτήματά τους.
Συνοδοιπόρος στο ταξίδι τους ο Φοίβος Δεληβοριάς που συμμετέχει ερμηνεύοντας ένα τραγούδι μαζί με την Δήμητρα Σελεμίδου.

Κοντά τους από την πρώτη στιγμή ο Παρασκευάς Καρασούλος, εκδότης και παραγωγός της «Τρίτης Εξόδου» και ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου στον ρόλο του ενορχηστρωτή.

Το CD είναι φιλοτεχνημένο με 7 έργα του Αχιλλέα Πιστώνη, ενώ το σχεδιασμό του υπογράφει ο Ανδρέας Γεωργιάδης.

Μια έκδοση που ετοιμαζόταν καιρό, παραδίδεται πια από τους συντελεστές της και την Μικρή Άρκτο, με αγάπη στους αναγνώστες και τους ακροατές.