Από το Βιβλιοπωλείον της Εστίας κυκλοφορεί το βιβλίο, Η μέθοδος ΟΠΑ! Βρίσκω χαρά και νόημα στην καθημερινή ζωή και εργασία των Alex Pattakos & Elaine Dundon σε μετάφραση Ηλία Τσιριγκάκη.

Και όμως· εκτός από την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της κατήφειας και της απαισιοδοξίας υπάρχει μια φωτεινή, ισορροπημένη και ακμάζουσα Ελλάδα. Σε αυτή τη δεύτερη Ελλάδα έχουν συγκεραστεί η αρχαία σοφία και οι εμπειρίες της πολυκύμαντης ιστορίας της, διαμορφώνοντας έναν αξιοζήλευτο και μοναδικό τρόπο ζωής, που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση για όλη την ανθρωπότητα.

Οι συγγραφείς του βιβλίου, ένας Ελληναμερικανός και μια Αμερικανίδα με πλούσια επιστημονική δραστηριότητα, ιχνηλατούν αυτόν τον τρόπο ζωής, τον ονομάζουν «Η Μέθοδος ΟΠΑ!» και τον προτείνουν ανεπιφύλακτα ως θαυμαστή λύση στα αδιέξοδα του σημερινού ανθρώπου.

Μήπως εμείς οι Έλληνες, που ζούμε μέσα στην καταχνιά της ερημωμένης από την κρίση χώρας, θα έπρεπε να τους ακολουθήσουμε και να εμπιστευτούμε την καθαρή και αποστασιοποιημένη ματιά αυτών των φιλελλήνων παρατηρητών;    

 

Ο Αλέξανδρος Παττακός, ένας υπερήφανος Ελληνοαμερικανός, είναι συνδημιουργός της Μεθόδου ΟΠΑ! (The OPA! Way®) και συνιδρυτής του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Νοήματος (Global Meaning Institute). Έχει συγγράψει το βιβλίο Φυλακισμένοι στις σκέψεις μας (Prisoners of Our Thoughts), που σημείωσε διεθνή εκδοτική επιτυχία, μεταφράστηκε σε περισσότερες από 22 γλώσσες και πραγματεύεται την αναζήτηση του ανθρώπου για νόημα. Το βιβλίο αυτό βασίζεται στη σοφία του παγκοσμίου φήμης ψυχιάτρου Βίκτορ Φρανκλ, που ο ίδιος τον παρακίνησε να το γράψει. Ειδικευμένος στην πολιτική επιστήμη, τη δημόσια διοίκηση και την ψυχολογία ο Αλέξανδρος Παττακός ευτύχησε να συνεργαστεί διεθνώς με διάφορες κυβερνήσεις. Έχοντας το παρωνύμιο «Δόκτωρ Νόημα», ηγείται του Κινήματος Νοήματος, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τομέα και της πρακτικής της Νοηματολογίας (MEANINGology®) και εισάγοντας το παράδειγμα και τη συνταγή της Μεθόδου ΟΠΑ! στη δουλειά, τον εργασιακό χώρο, την πολιτική και την καθημερινή ζωή.