Η Ελληνίδα τραγουδοποιός στήνει μια σκηνική σύνθεση για φωνή, πιάνο και σαξόφωνο, παρουσιάζοντας τραγούδια της σπουδαίας Γαλλίδας τραγουδίστριας και κείμενα από το έργο της. Επιπλέον, προσθέτει τους μουσικούς και κειμενικούς συνειρμούς που την συνδέουν με το έργο της εμβληματικής περσόνας του Γαλλικού τραγουδιού.

Η Barbara, είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο της, παραμένει μια ισχυρή παρουσία στον γαλλόφωνο κόσμο: το 2017 κυκλοφόρησε η ομώνυμη ταινία  του Mathieu Amalric ενώ στην Philarmonie του Παρισιού πραγματοποιήθηκε μεγάλη έκθεση για την ζωή και το έργο της, με τίτλο «Barbara».

Για να εισχωρήσει στον κλειστό κόσμο της μυστηριώδους γαλλίδας τραγουδοποιού των 70’s και των 80’s, η Μελίνα Τανάγρη παρουσιάζει εμβληματικά τραγούδια της: Dis quand reviendras tu, Une petite cantate, l aigle noir, Ma maison, Le mal de vivre, Nantes, Ma solitude, Marienbad, Chapeau bas κ.ά

Όπως αναφέρει η ίδια η καλλιτέχνης: «Με αυτές τις μικρές σκοτεινές αλλά και συγχρόνως κατάφωτες ιστορίες, στήνεται μια μουσική σκηνική παράσταση και γράφεται ένα σκηνικό υστερόγραφο σε ένα γράμμα που ταχυδρομήθηκε πριν 35 χρόνια και φέτος φτάνει επιτέλους στον παραλήπτη του.»

«Γιατί Barbara;

Τι μας ενδιαφέρει σήμερα πια η Barbara;
Μας ενδιαφέρει όπως το να βρούμε σε κάποιο ταξίδι μας, μια σπάνια κινέζικη βεντάλια.
Όπως το να πετύχουμε τον Αύγουστο αηδόνι στις ρεματιές.
Όπως το να μας χαρίσει ο ουρανός την κομψότητα ενός αετού που ζυγίζεται.
Μπορούμε κάλλιστα να ζήσουμε και χωρίς αυτά.
Όμως είναι ωραίο να τα θυμόμαστε, τώρα που η ομορφιά έχει εκλείψει.»

ΜΑΡΙΑ ΜΗΤΣΟΡΑ, Πρόλογος στο βιβλίο της Ελεωνόρας Σταθοπούλου: «Barbara, διάλογος με μία περσόνα»

Συντελεστές:

Τραγούδι: Μελίνα Τανάγρη
Πιάνο: Ευαγγελία Μαυρίδου
Σαξόφωνο: Samuel Marlieri (D ‘ Addario endorsed Artist
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Σύλβια Λιούλιου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα