Συνοδοιπόροι της ο τραγουδιστής Πάνος Παπαϊωάννου, ο συνθέτης και κιθαρίστας Χρυσόστομος Καραντωνίου και μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών. Μέσα στις πρώτες στάσεις αυτού του υπέροχου ταξιδιού, είναι η Θεσσαλονίκη το «σπίτι» της αγαπημένης ερμηνεύτριας και η αφετηρία της πολύχρονης καριέρας της.

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου λοιπόν, η Μελίνα Κανά ανεβαίνει στη σκηνή της Block 33 για να τραγουδήσει στα πρώτα γενέθλια του «Μήνυμα 107.7Fm» ενός «συγγενικού» προς το μουσικό της ύφος ραδιοφώνου το οποίο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του αγκάλιασε παλιά και νέα τραγούδια της Μελίνας και πλέον συμπληρώνει έναν χρόνο ζωής στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης.

Στην επετειακή αυτή συναυλία μαζί της θα είναι και ο Θέμης Καραμουρατίδης ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες της νέας γενιάς που ήδη προσμετρά πολλά σπουδαία τραγούδια και επιτυχίες στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι μέσα από τις συνεργασίες του με τους σημαντικότερους ερμηνευτές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Η Μελίνα και ο Θέμης, θα παρουσιάζουν στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά μαζί το τραγούδι τους «Αγάπα με και πούλα με» σε στίχους της Λήδας Ρουμάνη, αλλά και άλλα γνωστά τραγούδια του Θέμη καθώς και ένα τραγούδι έκπληξη, ειδικά για αυτή τη βραδιά!

Η Μελίνα Κανά είναι μία ερμηνεύτρια, που με την παρουσία και την ερμηνευτική της δεινότητα έχει καταξιωθεί στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Γνωστοί κι αγαπημένοι δημιουργοί όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Παντελής Θαλασσινός και πολλοί άλλοι, της έχουν εμπιστευτεί τα τραγούδια τους, τα οποία έχει απογειώσει φωνητικά.

Στη σκηνή μαζί με τη Μελίνα, ο Πάνος Παπαϊωάννου ο οποίος τη συνοδεύει σταθερά τα τελευταία χρόνια αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, με το ξεχωριστό ρεπερτόριο του και την ζεστή του παρουσία.

Ο Πάνος μας συστήθηκε πριν από τρία χρόνια με το τραγούδι «Τα μεροκάματα» σε μουσική του Χρυσόστομου Καραντωνίου και στίχους του Δ. Παπαχαραλάμπους από το  άλμπουμ τους «Ο χορός των ημερών» ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ με τους ίδιους δημιουργούς «Τα φώτα στην πλατεία» από το οποίο ήδη ξεχωρίζει «Ο Άνεμος Φυσά» και «Η Μάσκα».

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών, γιορτάζουμε τον ένα χρόνο «Μήνυμα 107.7fm» με ένα μουσικό πρόγραμμα, βασισμένο κυρίως στα τραγούδια που έχει πει η Μελίνα και που αγαπάει το κοινό της, εμπλουτισμένο με ηχοχρώματα και επιλογές της ίδιας, από τον παραδοσιακό και λαϊκό καμβά της ελληνικής μουσικής .

Συντελεστές

Μελίνα Κανά / Τραγούδι
Πάνος Παπαϊωάννου / Τραγούδι
Κιθάρες: Χρυσόστομος Καραντωνίου / Πνευστά: Γιώργος Μακρής
Μπουζούκι: Βαγγέλης Ζαρμπούτης / Κρουστά: Αλέξανδρος Κούρος / Μπάσο: Αντωνία Τσολάκη

Ενορχήστρωση: Χρυσόστομος Καραντωνίου
Ηχοληψία: Γιάννης Βαφειάδης
Artwork: Creatures
Οργάνωση Παραγωγής: Ηχόχρωμα

Διοργάνωση: Αθλητική Ένωση Ποντίων «Πανόραμα»


Φωτογραφία: ©Κ. Ρόκα