Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά μυθιστορήματα των τελευταίων 60 χρόνων, η «Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, εγγονού του μεγάλου συγγραφέα, που παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη (14 Ιουλίου 2014) από το θέατρο Πορεία σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών, θα ταξιδέψει στο θέατρο “Απόλλων” της Σύρου στις 29, 30, 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου.

Η φιλοξενία της μαγευτικής και συγχρόνως ιδιαίτερα απαιτητικής αυτής παραγωγής στο νησί μας έγινε εφικτή, χάρη στην ευγενική χορηγία του ιδρύματος Αντώνη Ε. Κομνηνού. Μετά από επιθυμία του χορηγού, όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια των παραστάσεων θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, σε ιδρύματα της Σύρου.

Η παράσταση έχει συμπληρώσει ένα θριαμβευτικό κύκλο sold-out στο θέατρο Πορεία φέτος, ενώ έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές τόσο για την σκηνοθετική προσέγγιση του Δημήτρη Τάρλοου όσο και για τις αξιόλογες ερμηνείες των ηθοποιών της. Η θεατρική διασκευή του βιβλίου έχει γίνει από τον Στρατή Πασχάλη, ενώ οι κινηματογραφικές σεκάνς που πλαισιώνουν το έργο είναι σε σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Ελένη Μανωλοπούλου, τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου και τη μουσική η Κατερίνα Πολέμη. Στο ρόλο της Μαρίνας, η εξαιρετική Αλεξάνδρα Αϊδίνη.

ΔΙΑΝΟΜΗ:

ΜΑΡΙΝΑ: Αλεξάνδρα Αϊδίνη
ΓΙΑΝΝΗΣ: Νίκος Ψαρράς
ΜΗΝΑΣ: Όμηρος Πουλάκης
ΡΕΪΖΑΙΝΑ: Σοφία Σεϊρλή
ΛΙΛΗ – ΚΑΛΛΙΟΠΗ – ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΑ ΠΟΡΝΗ: Ηλιάνα Μαυρομάτη
ΑΝΝΟΥΛΑ, κόρη της Μαρίνας: Κατερίνα Τράμπα, Βασιλική Παναγιώτογλου
ΑΝΝΕΖΙΩ: Αλίκη Αλεξανδράκη
ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Δημήτρης Τάρλοου

Διάρκεια: 150′ με διάλειμμα