Μετά από 9 χρόνια εκθέσεων – εγκαταστάσεων στον χώρο του Φώτη Μέλλιου, στην Νάουσα της Πάρου, η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης συνεχίζει φέτος για δεύτερη χρονιά την συνεργασία  με την  Μοσχούλα και τον Φραγκίσκο από το εστιατόριο Franca Scala, στην Παροικιά.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, όσοι βρεθούν στο Καφέ του Φώτη στην Νάουσα στις 8 το βράδυ & το Σάββατο, στις 15 Ιουνίου στην Franca Scala στις 8 το βράδυ,  ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά σπίτια της Παροικιάς θα θαυμάσουν  την θέα της Παλιάς Πόλης από ψηλά και να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους και να απολαύσουν τα έργα της Ιουλία Βεντίκου που θα παρουσιάζονται και στους δύο χώρους.

 «Το φως και η σκιά, το άσπρο και το μαύρο, το σχέδιο και ο ρυθμός, χαρακτηρίζουν την προσωπική γραφή της Ιουλίας Βεντίκου. 

 Η ενότητα της τελευταίας της δουλειάς που θα παρουσιάσει στη Franca Scala, έχει το γενικό τίτλο «Κύκλοι». Τα θέματα, καθημερινές σκηνές, φιγούρες και οικεία αντικείμενα, παίρνουν τη θέση τους στο κέντρο του τελάρου και φωτίζονται με ένα δυνατό, κυκλικό, σχεδόν θεατρικό φως.  Φως που τα διαστέλλει, μεταμορφώνοντας τη φθαρτή τους υπόσταση και υψώνοντάς την στα όρια του συμβολικού.

Άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με εσωτερικότητα, οι «κύκλοι» υπαινίσσονται μια αφήγηση χωρίς λέξεις. Με επίκεντρο την έννοια του χρόνου  και την αίσθηση του εφήμερου της ύπαρξης, η Ιουλία Βεντίκου επιχειρεί να αγγίξει τη φευγαλέα ομορφιά της στιγμής.

Ο τίτλος των έργων που η εικαστικός θα παρουσιάσει στο Fotis Art Café, είναι «Βυθός». 

Μοτίβα της αέναης ρυθμικής κίνησης του νερού, έτσι όπως αυτή διαγράφεται πάνω στην άμμο, καθώς και του παιχνιδίσματος του φωτός επάνω της, σχηματίζουν το φόντο.  Μικρά θαλάσσια πλάσματα, είτε μοναχικά είτε σε μικρά κοπάδια, ξεγλιστρούν αμέριμνα μέσα από εικόνες και σχήματα.

Ο θεατής μοιάζει να συμμετέχει αθέατος, παρατηρώντας όλα αυτά από κάποια υπερυψωμένη θέση.  Το βλέμμα του κατευθύνεται από την επιφάνεια στο βάθος, ακολουθώντας την αναζήτηση της Ιουλίας Βεντίκου που ανιχνεύει την θαυμαστή και βαθύτερη πραγματικότητα ενός ολόκληρου κόσμου, που υπάρχει και διαιωνίζεται μέσα από τους δικούς του νόμους.”