Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά θα βρεθεί για δυο βραδιές στον Ιανό, με συνοδεία στο πιάνο τον συνθέτη Βάσο Αργυρίδη.

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά εδώ και χρόνια ζει μόνιμα στη Κύπρο και εκεί συχνά εμφανίζεται βάζοντας κάθε φορά και ψηλότερα τους στόχους της γύρω από το τραγούδι, τη μουσική, τις συνεργασίες, την αισθητική.

Φέτος μετά από απουσία τριών χρόνων θα έχουμε τη χαρά να την απολαύσουμε για δύο βράδια στον Ιανό, σε ένα σπάνιο ρεσιτάλ πιάνο φωνή με τον Κύπριο διακεκριμένο συνθέτη Βάσο Αργυρίδη.

Οι δύο αυτές εμφανίσεις ξεκίνησαν να στήνονται εδώ και αρκετούς μήνες στο ήρεμο περιβάλλον της Μεγαλονήσου, όταν η ίδια ένοιωσε την ανάγκη να ανατρέξει στο προσωπικό της παρελθόν. Να θυμηθεί και να μας θυμίσει τη διαδρομή της στη δισκογραφία. Τα ταξίδια Μόσχα Αθήνα Μόσχα και ό,τι βίωμα έφερναν σε κείνη οι δύο αυτές διαφορετικές και ταυτόχρονα μεγαλόπνοες κουλτούρες.

Τις πρώτες της γνωριμίες και κατόπιν συνεργασίες με τους στυλοβάτες της  ελληνικής ποίησης και μουσικής του αιώνα μας, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Νίκου Γκάτσου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσο. Μην ξεχνάμε ότι αν και δέκα επτά ετών κορίτσι έκανε την πρώτη της ηχογράφηση και ο δίσκος αυτός, βινυλίου τότε, ήταν οι “Μπαλάντες” με τον Πέτρο Πανδή, των Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Αναγνωστάκη.

Η συνέχεια επίσης αξιοζήλευτη ,σε μια Αθήνα γεμάτη δημιουργικότητα που σεβόταν παράλληλα  την παράδοση της, ανέτρεχε στους μεγάλους συνθέτες του 40’ και του 50’, Αττίκ, Γιαννίδη, Σουγιούλ, κ.λ. και μέσα από νέες φωνές παρέδιδε το εξαιρετικό ρεπερτόριο στις επόμενες γενιές.

Και το παιχνίδι με το χρόνο για τη Μαργαρίτα σε αυτή τη παράσταση συνεχίζεται, περνώντας από τη Ρωσία, την Ισπανία, γλώσσα και μουσική  που αγάπησε και διδάχθηκε, τη Κύπρο, την Ελλάδα τους σημαντικούς νεώτερους συνθέτες και στιχουργούς που συνάντησε φτάνει στο σήμερα προσκαλώντας τους νοσταλγούς της μουσικής της ιστορίας να ξανακούσουν όλες αυτές τις υπέροχες μελωδίες …