Το Θέατρο Αλκμήνη φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά τη Μαγική Ιστορία του Βιβλίου, μια διαδραστική παράσταση για τα παιδιά, από τις 25 Οκτωβρίου 2015.

Η πρώτη παράσταση της Μαγικής Ιστορίας τους Βιβλίου θα δοθεί με σκοπό την ενίσχυση για κάλυψη των αναγκών των προσφύγων.

Η Μάγισσα Πλαπαπυπεργαχαρτού ταξιδεύει με το ραβδί της στο μαγικό κόσμο του βιβλίου και μας διηγείται την ιστορία του. Η ιστορία του βιβλίου είναι όσο παλαιά είναι και ο κόσμος…

Μαζί της θα γνωρίσουμε πολιτισμούς, από την αρχαιότητα έως σήμερα, κάνοντας ένα ταξίδι στο χωροχρόνο! Πάνω σε τι υλικό έγραψαν για πρώτη φορά οι άνθρωποι; Τι είναι ο πάπυρος και η περγαμηνή και που κατασκευάστηκαν; Ποιος έφτιαξε το πρώτο φύλλο χαρτιού; Πως συνέβαλαν οι μοναχοί στα μοναστήρια στην εξέλιξη του βιβλίου; Ποιος ανακάλυψε την τυπογραφία και πως φτάσαμε ως τα e-books;

Υπάρχει μια ιστορία που κρύβει τις απαντήσεις…Η ”Μαγική ιστορία του βιβλίου”…!

Στόχος της παράστασης, είναι να μάθουν τα παιδιά με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό, πώς οι άνθρωποι άρχισαν να καταγράφουν, προκειμένου να διευκολύνουν την καθημερινή τους ζωή, αλλά και να διαφυλάξουν και να μεταδώσουν τις γνώσεις και τα έργα τους στις μελλοντικές γενιές. Πέρασαν αρκετοί αιώνες και έγιναν πολλές προσπάθειες για να μπορούμε σήμερα όλοι μας να κρατάμε ένα βιβλίο!

Τα παιδιά μέσω του έργου αυτού, θα συνδεθούν με την ιστορία της δημιουργίας του βιβλίου, θα γελάσουν και θα περάσουν ευχάριστα!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Στέφανι Τσάκωνα
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Άγγελος Θεοφίλου, Κέλλυ Καραμάνη, Γιάννης Μπουραζάνας, Ζώη Τούντα
Σκηνικά: Ντέιβιντ Νέγριν
Κοστούμια: Γιούλη Γαροφαλάκη
Μουσική: Αντώνης Ρεμούνδος
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Φωτογραφία: Γιάννης Πρίφτης
Παραγωγή: ΦΩΣart
Επικοινωνία με τα ΜΜΕ/Προβολή: For Artist, Αρτίνα Γκέτση, Χρύσα Ματσαγκάνη

Διάρκεια: 60′