Η Danaos Films παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τη Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 την ταινία Η Μαφία Σκοτώνει Μόνο Το Καλοκαίρι (Mafia Uccide Solo L’estate/ Mafia Kills Only In The Summer), σε σκηνοθεσία του Pif.

Η ταινία:

Αυτή η τρυφερή και ταυτόχρονα αστεία ταινία μας διηγείται την ιστορία του Αρτούρο, ενός παιδιού που γεννήθηκε στο Παλέρμο την ημέρα που ο αρχηγός της Μαφίας ανέλαβε Δήμαρχος!

Το Παλέρμο, στο οποίο μεγάλωσε, είναι μια πόλη κυριαρχημένη από τη μαφία, τη δεκαετία του 1970. Ο Αρτούρο θέλει να κερδίσει την καρδιά της παιδικής του φίλης της Φλόρα, και θα κάνει τα πάντα για να τη γοητεύσει. Ωστόσο, αντίθετα με την πλειοψηφία ο Αρτούρο αρνείται να συμπορευτεί με τις δράσεις της Μαφίας. Τελικά, το πείσμα του Αρτούρο χωρίζει για λίγο το ζευγάρι, το οποίο ξανασυναντιέται το 1992, μετά από πολλές αποκαλύψεις για τη Μαφία κι όταν τελικά η Φλόρα αντικρίζει την τραγική πραγματικότητα του Παλέρμο.

Ο σκηνοθέτης:

Ο Πιφ, ο πιο διάσημος κωμικός της ιταλικής τηλεόρασης, επιστρέφει στη Σικελία, και σκηνοθετεί μια καυστική κωμωδία που έχει ως θέμα την περιβόητη Mαφία. Μπλέκοντας την πραγματικότητα με την κωμική, αλλά σοβαρή στην ουσία της, μυθοπλασία, ο Πιφ σέβεται αλλά ταυτόχρονα ανατρέπει τους κανόνες των ταινιών για τη Μαφία, μέσα από μια ψευδοβιογραφική ιστορία που εκτυλίσσεται στο διεφθαρμένο Παλέρμο.

Σκηνοθεσία: Pif

Σενάριο: Michele Astori, Pif, Marco Martani

Φωτογραφία: Roberto Forza

Μουσική: Santi Pulvirenti

Μοντάζ: Cristiano Travaglioli

Ηθοποιοί: Cristiana Capotondi, Pif, Alex Bisconti, Ginevra Antona, Claudio Gioè, Barbara Tabita

Έτος: 2013

Έγχρωμο: 35mm

Διάρκεια: 90′

Γλώσσα: Ιταλικά

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014

Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου