Η «Λίμνη των Κύκνων», ένα κλασικό μπαλέτο απαράμιλλης ομορφιάς, βασισμένο στη μεγαλοφυή μουσική σύνθεση του Pyotr IlyichΤchaikovsky [Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι]. Ένα από τα δημοφιλέστερα αριστουργήματα του Ρομαντισμού που εξακολουθεί να μαγεύει τους φίλους του χορού σε όλο τον κόσμο, σχεδόν 150 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση στο Θέατρο Μπολσόι, το 1877.

Μια παράσταση από τη Μόσχα, με ένα εξαιρετικό καστ: στη χορογραφική εκδοχή του Γιούρι Γκριγκορόβιτς [Yuri Grigorovich], η πρίμα μπαλαρίνα Όλγκα Σμιρνόβα [Olga Smirnova] αποδίδει με τεχνική και ερμηνευτική αρτιότητα τον διπλό ρόλο της εύθραυστης Οντέτ και της πανούργας Οντίλ –του Λευκού και του Μαύρου Κύκνου–, ενώ ο γοητευτικός Γιάκοπο Τίσσι [Jacopo Tissi] ενσαρκώνει τον Πρίγκιπα Ζήγκφρηντ με ευαισθησία αλλά και δυναμισμό. Μέσα από τις ονειρικές σκηνές του έργου, ξεδιπλώνεται αριστοτεχνικά το ταλέντο των χορευτών του φημισμένου Corps de Ballet των Μπαλέτων Μπολσόι.

Αυτή την υπέροχη παράσταση, με την οποία συνεχίζεται ο κύκλος προβολών The Bolshoi Live from Moscow στο Μέγαρο, θα παρακολουθήσουν οι φίλοι του μπαλέτου σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα, στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.

Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατρο και την Pathé Live, μια σύμπραξη που δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, να γνωρίσουν διάσημα έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

«Η Λίμνη των Κύκνων»

Μια ιστορία για τη διπλή όψη του έρωτα

Ο Πρίγκιπας Ζήγκφρηντ παρασύρεται από το alter ego του, το Κακό Πνεύμα, σε μια μυστηριώδη λίμνη, όπου, κάτω από το φως του φεγγαριού, συναντά μια μαγεμένη γυναίκα-κύκνο, την Οντέτ. Θαμπωμένος από την ομορφιά της, της ορκίζεται αιώνια πίστη. Στο κάστρο, οι υποψήφιες νύφες προσπαθούν να τον σαγηνεύσουν. Η μόνη που απειλεί τον όρκο του στην Οντέτ είναι η Οντίλ. Η μοίρα όμως έχει αποφασίσει να παγιδεύσει τον Πρίγκιπα σε ένα παράξενο παιχνίδι. Κι εκείνος πιάνεται στην παγίδα. Θα καταλάβει τι έχει συμβεί, μόνο όταν θα είναι πολύ αργά πια…

Μουσική Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Χορογραφία-Λιμπρέτο Yuri Grigorovich

ΔΙΑΝΟΜΗ
Olga Smirnova Οντέτ/Οντίλ
Jacopo Tissi Πρίγκιπας Ζήγκφρηντ
Egor Gerashchenko Κακό Πνεύμα
Alexei Putinsev Γελωτοποιός

Συμμετέχει το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι