Στη CES 2018, η LG Electronics (LG) θα παρουσιάσει το όραμά της για τη συνδεδεμένη έξυπνη κουζίνα του μέλλοντος που προβλέπει τις ανάγκες των καταναλωτών και μειώνει τον χρόνο προετοιμασίας. Προσφέροντας μια hands-free εμπειρία που κάνει λιγότερο αγχωτική την προετοιμασία των ημερήσιων γευμάτων, τα έξυπνα προϊόντα κουζίνας της LG, όπως το ψυγείο InstaView ThinQ™, η σειρά φούρνων EasyClean® και το πλυντήριο πιάτων QuadWash™, μεγιστοποιούν την απόδοση και προσφέρουν περισσότερο ελεύθερο και ποιοτικό χρόνο στο σπίτι.

Το LG InstaView ThinQ αποτελεί το αποκορύφωμα της πρωτοποριακής τεχνολογίας ψύξης, της μέγιστης ευκολίας και της αποδοτικότητας. Διαθέτοντας οθόνη αφής LCD 29 ιντσών που μετατρέπεται από οθόνη υπολογιστή σε διαφανές παράθυρο με μόλις δύο χτυπήματα, το έξυπνο ψυγείο προτείνει νόστιμες συνταγές με βάση το διαθέσιμο περιεχόμενο βγάζοντας τους καταναλωτές από τη δύσκολη θέση του καθημερινού ερωτήματος ‘τι θα φάμε σήμερα;’. Μόλις επιλεχθεί η συνταγή, το ψυγείο στέλνει αυτόματα τις πληροφορίες στο συνδεδεμένο φούρνο μέσω της Alexa καθοδηγώντας προφορικά τον σεφ για τα βήματα της διαδικασίας, για μια εύκολη εμπειρία μαγειρικής. Οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση και να ακούσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια στο Amazon Music, στο iHeartRadio και άλλες streaming υπηρεσίες μουσικής απευθείας στο InstaView ThinQ για μια πιο ευχάριστη εμπειρία μαγειρικής και φαγητού.

Επιπλέον, το ψυγείο InstaView ThinQ προσφέρει ένα βελτιωμένο σύστημα διαχείρισης τροφίμων μέσω της πλατφόρμας webOS της LG και της τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής της Alexa. Η λειτουργία Smart Tag επιτρέπει την προσθήκη των αυτοκόλλητων, των ετικετών και των ενδείξεων ημερομηνίας λήξης των αποθηκευμένων τροφίμων στο έξυπνο ψυγείο, το οποίο ειδοποιεί τον χρήστη όταν κάποιο τρόφιμο πλησιάζει στην ημερομηνία λήξης. Όταν οι χρήστες κάνουν τα ψώνια τους, μπορούν να ελέγξουν το περιεχόμενο του ψυγείου μέσω των smartphones τους που είναι συνδεδεμένα με την ευρυγώνια κάμερα PanoramaView μέσα στο InstaView ThinQ.

Μέσω των συνεργασιών με εταιρείες όπως η Innit και η SideChef, οι συσκευές Wi-Fi με δυνατότητα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) της LG μπορούν να παρέχουν πληθώρα υπηρεσιών στους χρήστες. Ο φούρνος LG EasyClean όταν είναι συνδεδεμένος με την κατάλληλη εφαρμογή μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση ασύρματα σε συνταγές και να ξεκινήσει αυτόματα την προθέρμανση του φούρνου σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και σε καθορισμένο χρόνο. Όταν ο φούρνος χρειάζεται καθαρισμό -κάτι το οποίο καθίσταται πιο απλό λόγω της προηγμένης υδρόφιλης επίστρωσης σμάλτου- αποστέλλεται αυτόματα μία σχετική ειδοποίηση στο smartphone του χρήστη. Επίσης, o απορροφητήρας και ο λαμπτήρας ενεργοποιούνται αυτόματα όταν χρησιμοποιείται η εστία.

Για να γίνει ακόμα πιο απλή υπόθεση η διαδικασία του καθαρισμού, ο φούρνος LG EasyClean στέλνει σχετικές πληροφορίες στο συνδεδεμένο πλυντήριο πιάτων QuadWash, το οποίο στη συνέχεια ρυθμίζει τον κατάλληλο κύκλο πλύσης με βάση το γεύμα που είχε ετοιμάσει ο χρήστης. Για παράδειγμα, το ευφυές πλυντήριο πιάτων θα επιλέξει μεγαλύτερο κύκλο λειτουργίας με θερμό νερό για ένα πιάτο με λιπαρά σε σχέση με ένα ελαφρύ γεύμα λαχανικών. Η τεχνολογία QuadWash™ αποτελείται από τέσσερις βραχίονες ψεκασμού πολλαπλών κινήσεων που επιτρέπουν τον γρήγορο και σχολαστικό καθαρισμό αντικειμένων όλων των μορφών και διαστάσεων. H διαχείριση του φούρνου EasyClean και του πλυντηρίου πιάτων QuadWash μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση φωνητικών εντολών και του LG CLOi Hub Bot.

«Η έμφυτη απρόσκοπτη συνδεσιμότητα της συνδεδεμένης έξυπνης κουζίνας της LG θα φέρει επανάσταση στις συνήθειες του καταναλωτή για τη μαγειρική και το φαγητό», δήλωσε ο Song Dae-hyun, πρόεδρος της LG Home Appliance & Air Solution Company. «Κάνοντας, από την αρχή μέχρι το τέλος, πιο απλή τη διαδικασία της προετοιμασίας του φαγητού και της καθαριότητας, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από την LG βελτιώνει την ποιότητα ζωής προσφέροντας καινοτόμες λύσεις στις καθημερινές δυσκολίες της κουζίνας».

Οι επισκέπτες της CES 2018 μπορούν να δουν από κοντά τις έξυπνες λύσεις κουζίνας της LG από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου στο περίπτερο #11100 στο Central Hall του Συνεδριακού Κέντρου στο Λας Βέγκας.

Σχετικά με την LG Electronics, Inc.

Η LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη τεχνολογίας και καινοτομίας στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα, στην κινητή τηλεφωνία και στις οικιακές συσκευές. Με εργατικό δυναμικό 77.000 ανθρώπους σε 125 χώρες, η LG πέτυχε παγκόσμιες πωλήσεις 47,9 δισ.. USD (55,4 τρισεκατομμύρια κορεατικά γουόν KRW) για το 2016. Η LG Electronics αποτελείται από τέσσερις επιχειρησιακές μονάδες: Οικιακή Ψυχαγωγία, Κινητή Tηλεφωνία, Οικιακές Συσκευές & Ενεργειακές Λύσεις, και Εξαρτήματα Οχημάτων. Η LG αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως σε παραγωγή επίπεδων οθονών τηλεοράσεων, συσκευών κινητής τηλεφωνίας, κλιματιστικών, πλυντηρίων ρούχων και ψυγείων. Η LG είναι επίσημος εταίρος ENERGY STAR για το 2016. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.LGnewsroom.com.

Σχετικά με την LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company

Η LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά οικιακών συσκευών και συστημάτων κλιματισμού και ελέγχου ποιότητας αέρα. Η εταιρεία δημιουργεί ολοκληρωμένες λύσεις για το σπίτι με κορυφαίες τεχνολογίες του  κλάδου. Παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις για το σπίτι με χρήση τεχνολογίας αιχμής, η LG δεσμεύεται να κάνει την καθημερινή ζωή των καταναλωτών καλύτερη και πιο άνετη,  προσφέροντας φιλικά προς το περιβάλλον αλλά και προς το χρήστη προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων ψυγεία, πλυντήρια ρούχων και πιάτων, συσκευές μαγειρικής, ηλεκτρικές σκούπες, εντοιχισμένες συσκευές, air-condition, καθαριστές αέρα και αφυγραντήρες. Το σύνολο των προϊόντων οικιακής χρήσης της LG προσφέρουν στους χρήστες ακόμα μεγαλύτερη άνεση, εξαιρετικές επιδόσεις, εντυπωσιακή εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου, αλλά και περισσότερα οφέλη για την υγεία. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.lg.com/gr.

Σχετικά με την LG Electronics Hellas

Η LG Electronics Ελλάς, ιδρύθηκε ως θυγατρική εταιρεία το 2002, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής για ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να συνεισφέρει δυναμικά τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, βασιζόμενη στη μακρόχρονη εμπειρία της εταιρείας, με αρωγούς την τεχνολογική υπεροχή, το πρωτοποριακό design και την έμφαση σε ποιοτικές υπηρεσίες pre- και after sales. H LG Electronics Ελλάς έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος σε όλες τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής ενώ έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών και των συνεργατών της. Στη διάρκεια της πορείας της, η εταιρεία έχει παρουσιάσει πολλά νέα προϊόντα, έχει εφαρμόσει νέες τεχνολογίες στην κατασκευή κινητών και ψηφιακών συσκευών και συνεχίζει να ισχυροποιεί την κυρίαρχη θέση της στην εγχώρια αγορά, με την παρουσίαση καινοτόμων καταναλωτικών λύσεων υψηλού σχεδιασμού για την οικιακή ψυχαγωγία και τις οικιακές συσκευές. Επιπλέον, η LG Electronics Ελλάς προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, καθώς το επαγγελματικό τμήμα LG Business Solutions έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνοντας με επιτυχία συνεργασίες με κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και διεθνείς και εγχώριες τουριστικές μονάδες, προσφέροντας λύσεις με προηγμένα συστήματα HVAC, οθόνες digital signage, ξενοδοχειακές τηλεοράσεις και προϊόντα φωτισμού LED. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.lg.com/gr, αλλά και το αποκλειστικό www.lg.com/gr/business.

Επισκεφτείτε την LG στα:

www.lg.com/gr
LG Magazine
www.facebook.com/lghellas
www.LinkedIn.com