Δύο από τους πιο γνωστούς συνθέτες όλων των εποχών, ο Johannes Brahms και ο Robert Schumann, μοιράζονται την αγάπη τους για την μουσική και για την ίδια γυναίκα, την Clara Schumann, πασίγνωστη πιανίστρια της εποχής και συνθέτρια.

Η πολυβραβευμένη πιανίστρια Λευκή Καρποδίνη ερμηνεύει έργα και  των τριών συνθετών επιλέγοντας ως κορμό της βραδιάς το δεξιοτεχνικό και δημοφιλές έργο του Schumann Καρναβάλι Έργο 9.

Λευκή Καρποδίνη

Aποφοίτησε σε ηλικία 19 ετών με το Δίπλωμα Πιάνου από το Ωδείο Αθηνών (Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση Παμψηφεί). Αφού απέσπασε το Πρώτο Βραβείο και τιμητικό Μετάλλιο στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό ¨Φίλων¨ συνέχισε τις σπουδές της στο Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου δίπλα σε εξέχοντες πιανίστες δειθνούς φήμης όπως ο Paul Roberts, ο Emeritus  καθηγητής James Gibb και ο Ronan O’Hora.

Εχοντας στην κατοχή της ήδη το Bachelor Degree, ως υπότροφος του ΙΚΥ απέκτησε εν συνεχεία το  Master’s Degree και το PGDip  Παράλλληλα με υποτροφίες  από διάφορα μουσικά ιδρύματα έχει πάρει μαθήματα από την Maria Joao Pires στο Belgais Centre της Πορτογαλίας  και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια στο Banff Centre, το  Mozarteum και το Schlesswig-Holstein. Το 2005 μετακόμισε στην Γερμανία όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της με υποτροφία από την ακαδημία του Ensemble Modern. Μετά από 15 χρόνια παραμονής της στο εξωτερικό, το 2010 επέστρεψε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως πιανίστρια και καθηγήτρια πιάνου.

Η Λευκή Καρποδίνη  έχει δώσει συναυλίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στα νησιά Μπαρμπέιντος, στον Καναδά, τη Ρωσία και το Ισραήλ, και σε διεθνή Φεστιβάλ εκ των οποίων το Mecklenburg Vorpommern, το Brighton, το Cheltenham, το Banff, το Chichester, το Cully Classique και το Samos Music & Arts Days και σε αίθουσες όπως Wigmore Hall, Purcell Room, Bolivar Hall, St. Martin-in-the-fields, St. John’s Smith Square, Meistersaal, ZKM, Παρνασσός και Ίδρυμα Θεοχαράκη. Βραβεύσεις περιλαμβάνουν το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Schubert στο GSMD και τον τιμητικό τίτλο „Sir Henry Richardson Award“ από το Musicians Benevolent Fund του Λονδίνου.

Η πολύχρονη μουσική σταδιοδρομία της οδήγησε σε συνεργασίες με εκλεκτούς μουσικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Ruby Hughes, η Daniela Lehner, ο Erik Williams, ο Guy Eshed, ο Rafael Payne, η Μυρσίνη Μαργαρίτη, ο Αγγελος Λιακάκης, ο Απόλλων Γραμματικόπουλος, ο Αστέριος Πούφτης κ.ά. Για δύο συνεχή έτη συμμετείχε ως pianist in residence στο Φεστιβάλ μουσικής δωματίου στους Παξούς και στο Φεστιβάλ των Παξών σε συνεργασία με το Ensemble Modern καθώς επίσης και στο „Musique printaniere a Beaucaire“ στη Γαλλία.Έχει συνεργαστεί με πολλά σύνολα και ορχήστρες.

Κατά την παραμονή της στην Γερμανία ήταν μέλος των πιανιστικών τρίο «Trio Fibonacci» από τον Καναδά και «Trioskop» από την Γερμανία, με τα οποία έδωσε πολλές συναυλίες σε διάφορες πόλεις και φεστιβάλ της Γερμανίας και της Ελβετίας. Ηχογράφησε για το BBC Radio 3 και την ελληνική ραδιοφωνία. Έχει δώσει συναυλίες στο Park Lane Series του Purcell Room και στο Φεστιβάλ της Δρέσδης με το Ensemble Modern. Συνεργάστηκε επίσης με σύγχρονους συνθέτες εκ των οποίων οι Dai Fujikura, Jens Joneleit, Αναστάσιος Καρποδίνης και Χριστίνα Αθηνοδώρου, Δημήτρης Ανδρικόπουλος κ.ά. και έχει ηχογραφήσει σε συνεργασία με το Ensemble Modern για την Deutsch Musikrat.Πρόσφατα εμφανίστηκε σε συναυλίες με τον πιανίστα Michael Brownlee Walker και σε ρεσιτάλ πιάνου και μουσικής δωματίου αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Η Λευκή Καρποδίνη έχει μία πολύχρονη πείρα στον χώρο της εκπαίδευσης. Μαθητές της έχουν λάβει διακρίσεις από το ABRSM της Αγγλίας και τον μεγαλύτερο γερμανικό διαγωνισμό «Jugend Musiziert”.Έχει δουλέψει στο BBIS του Βερολίνου και τη Σχολή Μωραίτη και από τον Σεπτέμβριο του 2016 διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Αθηνών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Johannes Brahms (1833-1897)

2 Rhapsodies Op. 79

Clara Schumann (1819-1896)

Soirées Musicales Op. 6

Toccatina

Notturno

Mazurka

Ballade

Mazurka

Polonaise

Robert Schumann (1810-1856)

Carnaval Op. 9

Préambule

Pierrot

Arlequin

Valse noble

Eusebius

Florestan

Coquette

Réplique

Papillons

A.S.C.H. – S.C.H.A.: Lettres dansantes

Chiarina

Chopin

Estrella

Reconnaissance

Pantalon et Colombine

Valse Allemande- Intermezzo: Paganini

Aveu

Promenade

Pause

Marche des «Davidsbündler» contre

les Philistins