Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το βιβλίο της Βιρτζίνια Γουλφ, με τίτλο Η κυρία Νταλογουέι σε μετάφραση της Βασιλικής Κοκκίνου.

                    

Στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο του 1923 η μεσήλικη Κλαρίσα Νταλογουέι, ως άψογη οικοδέσποινα, προετοιμάζει άλλη μία κοσμική συγκέντρωση όταν δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη του νεανικού έρωτά της Πίτερ Γουόλς. Η άφιξή του αναστατώνει την ήσυχη και βολεμένη ζωή της, που, πολλά χρόνια πριν, η Κλαρίσα είχε επιλέξει κάνοντας έναν γάμο με τον Ρίτσαρντ Νταλογουέι, μέλος του Κοινοβουλίου. Επανεκτιμά τις επιλογές της και συνειδητοποιεί ότι επέλεξε μια συζυγική ζωή χωρίς συγκινήσεις, περιορίζοντας τις φιλοδοξίες της στον τίτλο της «τέλειας οικοδέσποινας».

Και ενώ ο ήχος του ρολογιού του Μπιγκ Μπεν υπενθυμίζει το πέρασμα του χρόνου μια συνηθισμένη κατά τα άλλα μέρα του καλοκαιριού, η είδηση της τραγικής μοίρας ενός άγνωστου στην Κλαρίσα ήρωα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, του Σέπτιμους, την κατακλύζει με σκέψεις και συναισθήματα, καθώς οι δύο διαφορετικοί κόσμοι τους ενώνονται για μία και μόνο στιγμή.

Σε αυτό το κορυφαίο μυθιστόρημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας η Βιρτζίνια Γουλφ παρασύρει τον αναγνώστη με μια αφήγηση που ταξιδεύει ανάμεσα σε παρόν και παρελθόν και δένει με ένα και μόνο νήμα τις πορείες κεντρικών και δευτερευόντων ηρώων, επιτυγχάνοντας να εισχωρήσει βαθιά στην ανθρώπινη ψυχή. Η μετάφραση της Βασιλικής Κοκκίνου αποδίδει πιστά τη δομή και το ύφος της συγγραφέως, δίνοντας την ευκαιρία σε νέες γενιές αναγνωστών να γνωρίσουν το έργο της Βιρτζίνια Γουλφ, η οποία εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να επηρεάζει νέους συγγραφείς.

Η Βιρτζίνια Γουλφ γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1882 στο Κένσινγκτον του Λονδίνου. Υπήρξε μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας του Μπλούμσμπερι στην οποία συμμετείχαν πολλοί συγγραφείς και διανοούμενοι της εποχής. Στον κύκλο αυτό γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της Λέοναρντ και μαζί ίδρυσαν τις εκδόσεις Χόγκαρτ. Ένθερμη οπαδός της γυναικείας χειραφέτησης, η Βιρτζίνια Γουλφ πειραματίστηκε με τη δομή και τη φόρμα της αφήγησης. Η κυρία Νταλογουέι (πρώτη έκδοση το 1925) επηρεάστηκε από τον Οδυσσέα του Τζέιμς Τζόις, καθώς και τα δύο έργα εκτυλίσσονται στο διάστημα μίας ημέρας. Η Βιρτζίνια Γουλφ υπήρξε πολυγραφότατη και ανάμεσα στα έργα της συγκαταλέγονται κριτικές και δοκίμια. Από τα μυθιστορήματά της ξεχωρίζουν –μαζί με την Κυρία Νταλογουέι– Το δωμάτιο του Ιάκωβου (1922), Στο φάρο (1927), Ορλάντο (1928), Τα κύματα (1931) και Τα χρόνια (1937).