Μια μοναδική εκπαιδευτική μουσικο-θεατρική παράσταση με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μαθητές της  Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης,  την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 στις 10.30 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο βιβλίο της μουσικο-παιδαγωγού Δέσποινας Ματθαιοπούλου με τίτλο «Η κυρα – Μάρω πάει στο Μεγάρο Μουσικής» (Εκδόσεις Φ. Νάκας, 2006) και αποτελεί για τα παιδιά μία ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία, συνδυάζοντας με πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο τη μάθηση με το θέατρο και τη μουσική.

Με πρωταγωνίστρια την κυρα – Μάρω, γνωστή από τους μύθους του Αισώπου, και μέσα από διαδραστικά μουσικοκινητικά παιχνίδια η παράσταση παρουσιάζει στους μικρούς θεατές τα όργανα της ορχήστρας.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Δώρα Λουίζου και Στέφανος Μπακάλης

Σκηνοθετική επιμέλεια: Νίκος Αμουντζάς

Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούν τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων για μαθητές του Δημοτικού με στόχο τη συμμετοχή τους σε διαδραστικές μουσικές εκδηλώσεις και την επαφή τους με τη μουσική, αλλά και τα όργανα που απαρτίζουν μία ορχήστρα.