Αγαπημένες κλασικές μελωδίες, όπως το Μπολερό του Μορίς Ραβέλ και αποσπάσματα από την όπερα Κάρμεν του Μπιζέ, αλλά και τραγούδια από το μιούζικαλ West Side Story, θα πλημμυρίσουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και θα θυμίσουν ότι το κλασικό είναι κομμάτι της καθημερινής ζωής!

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα κι ένα κορυφαίο συμφωνικό σχήμα με πολυδιάστατη δραστηριότητα. Ειδικά για τη συναυλία στο Ξέφωτο, την Ορχήστρα θα διευθύνει ο Thomas Clamor, πρώτος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Πνευστών της Σαξονίας και ιδρυτής του Ευρωπαϊκού Συνόλου Χάλκινων Πνευστών με έδρα την Αυστρία.

Παράλληλα με την ιδιότητά του ως πρώτου αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Πνευστών της Σαξονίας, ο Thomas Clamor εμφανίζεται διεθνώς ως προσκεκλημένος αρχιμουσικός σε πολλές συμφωνικές ορχήστρες και σύνολα. Ίδρυσε το Ευρωπαϊκό Σύνολο Χάλκινων Πνευστών με έδρα την Αυστρία και το Σύνολο Πνευστών της Βενεζουέλας, με το οποίο εμφανίστηκε σε μερικές από τις σπουδαιότερες σκηνές του κόσμου. Έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, στα Proms του Λονδίνου, στο Carnagie Hall κ.α., ενώ έχει συνεργαστεί με ορχήστρες στην Κίνα, στην Κορέα, στη Νότια Αμερική και στην Ευρώπη.

Από το 2011 είναι διευθυντής της Γερμανικής Ακαδημίας Πνευστών. Υπήρξε καθηγητής στη Βαϊμάρη και στο Ντέτμολντ και είναι επίτιμος καθηγητής στο Ωδείο της Σανγκάης. Το 1986, ο Herbert von Karajan τον προσέλαβε ως τρομπετίστα στη Φιλαρμονική του Βερολίνου, θέση που διατήρησε για πάνω από είκοσι χρόνια. Το 2015 τιμήθηκε με το Γερμανικό Παράσημο του Τάγματος της Αξίας.

Το πρόγραμμα της συναυλίας:

Louis Alberto Castro (γεν. 1980)
Επίσημη Φανφάρα αρ.3 για χάλκινα πνευστά και κρουστά

Georg Friedrich Händel (1685 – 1759)
Εισαγωγή από τη Μουσική για τα Βασιλικά Πυροτεχνήματα

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)
Air από τη Σουίτα για ορχήστρα αρ.3 BWV 1068

Dmitri Shostakovich (1906 – 1975)
Εμβατήριο και Βαλς από τη Σουίτα τζαζ αρ.2

Franz von Suppé (1819 – 1895)
Εισαγωγή από την οπερέτα Ελαφρύ ιππικό

Georges Bizet (1838 – 1875)
Αποσπάσματα από τις δύο ορχηστρικές σουίτες από την όπερα Κάρμεν

Leonard Bernstein (1918 – 1990)
«Μαρία» και «Μάμπο» από το West Side Story

Maurice Ravel (1875 – 1937)
Μπολερό

Η συναυλία Classics 4 All, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).