Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ανοίγει το συμφωνικό πρόγραμμα της σαιζόν 2014 – 15, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, υπό τη μπαγκέτα του Ολλανδού αρχιμουσικού Willem de Bordes, καλλιτεχνικού διευθυντή της περίφημης ανά τον κόσμο Amsterdam Sinfonietta.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα έργα:
 
Felix Mendelssohn-Bartholdy: Overture, ‘The Hebrides, or Fingal’s Cave”, Op. 26.
 
Darius Milhaud: Scaramouche, με σολίστ τον Γάλλο Clément Himbert, σαξόφωνο
 
Mario Castelnuovo-Tedesco: Concerto for Two Guitars, με σολίστ τους Στέλιο Γκόλγκαρη και Βασίλη Μαστοράκη, κιθάρες
 
Peter Ilyich Tchaikovsky: Romeo & Juliet

Οι κιθαριστές Στέλιος Γκόλγκαρης και Βασίλης Μαστοράκης, με επιτυχημένες συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και πλούσια διδακτική εμπειρία, θα ερμηνεύσουν το κοντσέρτο για δύο κιθάρες του Τεντέσκο, ενός συνθέτη που εμπνεύστηκε από τον θρύλο της κιθάρας, τον Ισπανό Αντρές Σεγκόβια, και έγραψε έργα που σηματοδότησαν το ρεπερτόριο του οργάνου αυτού. Στην ίδια συναυλία, ο Γάλλος Clément Himbert, διεθνώς βραβευμένος και δεξιοτέχνης σαξοφωνίστας, θα ερμηνεύσει ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Γάλλου συνθέτη Μιλό, υπό τη μπαγκέτα του Ολλανδού αρχιμουσικού Willem de Bordes, με αξιόλογες συνεργασίες με ορχήστρες και αρχιμουσικούς, όπως, Daniel Harding, Ivan Fischer, Royal Concertgebouw Orchestra, Konzerthaus Orchestra Berlin και Budapest Festival Orchestra, μεταξύ άλλων.
 

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού – Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας.

Το φεστιβάλ ΣΥΜΦΩΝΙΑ τελεί υπό την αιγίδα και συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007 – 2013» ΕΣΠΑ, και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης του Δήμου Πειραιά και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

www.piraeussinfonia.gr