Το Φεστιβάλ Αθηνών υποδέχεται τον γνώριμο και ιδιαίτερα αγαπητό στο ελληνικό κοινό γαλλοκαναδό πιανίστα Αλαίν Λεφέβρ, που ερμηνεύει το αειθαλές Κοντσέρτο του Έντβαρντ Γκρηγκ, απαύγασμα λυρισμού, ποιητικότητας και δεξιοτεχνίας, σε μία συναυλία στις 6 Ιουλίου 2015, στο Ηρώδειο. – Η συναυλία αναβάλλεται

Στη συνέχεια, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον καλλιτεχνικό της διευθυντή Στέφανο Τσιαλή, θα μας βυθίσει στον μυστηριακό, ερεβώδη αλλά και εκρηκτικό κόσμο του Γκούσταφ Μάλερ. Η Πέμπτη συμφωνία του αποτελεί ένα συγκλονιστικό «μουσικό μυθιστόρημα», που διανύει μια μακριά διαδρομή από τα μελανά χρώματα του πρώτου μέρους ως τη θριαμβευτική κατάφαση της ζωής στο φινάλε.

Πρόγραμμα:

EDVARD GRIEG (1843-1907)
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα, έργο 16

1. Allegro molto moderato
2. Adagio
3. Allegro moderato molto e marcato

Alain Lefèvre – πιάνο

GUSTAV MAHLER (1860-1911)
Συμφωνία αρ. 5 σε ντο δίεση ελάσσονα

1. Trauermarsch
2. Stürmisch bewegt, mit größter Vehemenz
3. Scherzo. Kräftig, nicht zu schnell
4. Adagietto. Sehr langsam
5. Rondo – Finale. Allegro

Στέφανος Τσιαλής – Μουσική διεύθυνση, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Το πιάνο YAMAHA CFX είναι ευγενική παραχώρηση της εταιρείας Φίλιππος Νάκας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, αντικειμενικοί λόγοι υπαγόρευσαν την ακύρωση της συναυλίας που επρόκειτο να δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, με σολίστ τον πιανίστα Αλαίν Λεφαίβρ,  τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. 

Η προβλεπόμενη απουσία μουσικών ετεροδημοτών ψηφοφόρων καθιστά αδύνατη την επαρκή προετοιμασία για μία συναυλία τόσο απαιτητικού ρεπερτορίου. 

Ελπίζουμε στην κατανόηση σας κι ανανεώνουμε το ραντεβού της Κ.Ο.Α. με το κοινό για τις 14 Ιουλίου, στο Ηρώδειο, με το αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη.