Το πρωτότυπο έργο παρουσιάζει σε έξι παραστάσεις, (21 – 23 & 25 – 27 Ιουνίου) η αντισυμβατική ομάδα θεάτρου Vice Versa, την οποία αποτελούν καλλιτέχνες με ρίζες από όλο τον κόσμο, με διαφορετική κουλτούρα και γλώσσα, που γίνονται ένα κάτω από τη σκέπη του θεάτρου για να καλέσουν το κοινό στη διεθνή τους Κουζίνα.

Οι 19 ηθοποιοί της Κουζίνας από 12 διαφορετικές χώρες, με τους περισσότερους να εκπροσωπούν την αφρικανική κοινότητα της Αθήνας, παίζουν έχοντας τους θεατές τους, θαμώνες της «κουζίνας» τους, τους σερβίρουν, κινούνται ανάμεσά τους, τους ενσωματώνουν στις σκέψεις, στις κινήσεις και στα λόγια τους. Σεφ, μάγειρες, σερβιτόροι και βοηθοί, μαγειρεύουν, μαλώνουν, τραγουδούν, χορεύουν και ερωτεύονται. Μέλη μιας κουρδισμένης μηχανής, ενός μικρόκοσμου του χαοτικού αστικού κέντρου απαρτίζουν μια μαγειρική Βαβέλ καθώς προσπαθούν να επιβιώσουν και να ονειρευτούν κατά τη διάρκεια μιας ακόμα δύσκολης βάρδιας.

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Χαλανδρίου
Μετάφραση: Κυριακή Καζελίδου
Σκηνοθεσία: Αγγελική Γκιργκινούδη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Καλογερά
Σκηνογραφία: Κωσταντίνος Κοτσύφης
Μουσική Διδασκαλία: Χρήστος Θεοδώρου
Κίνηση: Τέτη Νικολοπούλου
Ενδυματολογία: Ματίνα Μέγκλα
Φωτισμοί: Νίκος Ζορμπάς
Φωτογραφίες: Κωσταντίνος Ζαρμακούπης

Παίζουν οι:
Χοσσάμ Αράφα
Σαμουήλ Ακίνολα
Ειρήνη Βουζάκη
Κώστας Εξαρχόπουλος
Θάνος Ζέρης
Αντώνης Καρναβάς
Μπεατρίς Κούμντα Έκβο
Σοφίνα Λαζαράκη
Γκρεϊς Τσιμέλα Έζε Νουόκε
Αντριάννα Μάντζα
Μοχάμεντ Μπελχέντι
Μπάμπι Κουμέρ
Άμπια Ελένη Νζάνγκα
Σοφία Ορφανού
Έμιας Τζάνι
Σαίφ Τζέμλι
Σβετλάνα Παραμόνοβα
Μαντώ Παπαρρηγοπούλου
Φώτης Στρατηγός

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ).