Κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Λιβάνη, το βιβλίο της Κάρολι Έρικσον με τίτλο “Η Κόρη της Τσαρίνας”.

 

Το βιβλίο:

Η ζωή της ωραίας και θαρραλέας Τατιάνας Ρομανόφ, δεύτερης από τις τέσσερις κόρες του τσάρου Νικόλαου Β΄, κατά τα τελευταία χρόνια της εξουσίας του. Στην προεπαναστατική Ρωσία, η Τατιάνα έρχεται αντιμέτωπη με τη φτώχεια και τη βία που επικρατούν στη χώρα της, έξω από τους τοίχους των ανακτόρων. Ανάμεσα στους επαναστάτες που πιέζουν για ελευθερία και ισότητα, η Τατιάνα συναντάει μια νέα έγκυο γυναίκα, που ο σύντροφός της σκοτώθηκε από τους Κοζάκους, και γίνονται φίλες. Αυτή η φιλία θα της δώσει μια διαφορετική και απρόσμενη οπτική ζωής. Καθώς ο τσάρος κλυδωνίζεται και η σύζυγός του επιδιώκει τη συντροφιά του Ρασπούτιν, η Τατιάνα βρίσκει τον έρωτα στην αγκαλιά ενός ένθερμου πατριώτη.

Η Κάρολι Έρικσον δημιουργεί μια υπέροχη τοιχογραφία εκείνης της εποχής και αφηγείται με μαγευτικό τρόπο την πτώση της τελευταίας αυτοκρατορικής οικογένειας.

 

Η συγγραφέας:

Η Κάρολι Έρικσον, αφού δίδαξε Μεσαιωνική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, αφιερώθηκε στο ιστοριογραφικό έργο, γράφοντας πολυάριθμα δοκίμια και μια σειρά από βιογραφίες που γνώρισαν επιτυχία. Ζει και εργάζεται στη Χαβάη.