Η Κομπανία Βέρδη ξεκίνησε τα πρώτα της μουσικά βήματα στα μέσα της δεκαετίας του 1970 στο χωριό Βουλιαράτι Δερόπολης. Γρήγορα η καλλιτεχνική της δραστηριότητα απλώθηκε σ’ όλη την ευρύτερη περιοχή Δερόπολης και όχι μόνο, τότε ως συγκρότημα Κώστα Βέρδη μέλη του οποίου εκτός απ’ τον Κώστα στο κλαρίνο και τον Βαγγέλη στο ντέφι υπήρξαν και άλλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες της περιοχής.

Αρχές του 1991 μετακομίζει στα Ιωάννινα όπου εγκαθίσταται μόνιμα και αρχίζει να ασκεί έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα, μέσα από ηχογραφήσεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως (Ιταλία, Γερμανία, Αυστραλία, Αμερική, Καναδά, Κίνα, Αυστρία κλπ.).

Το πλούσιο ρεπερτόριο -οργανικό και φωνητικό- αλλά και η αξιοπιστία και καθαρότητα στην ερμηνεία αυτού, της έδωσαν μια πάρα πολύ καλή θέση στο βάθρο της εκτίμησης, της προτίμησης αλλά και της ψυχής του κοινού.

Τα τελευταία 10 χρόνια μετονομάστηκε σε Κομπανία Βέρδη λόγω του ότι εντάχθηκαν αυτοβούλως εκτός απ’ τον Κώστα και τον Βαγγέλη, οι δύο γιοι του Κώστα, ο Μιχάλης στο λαούτο και ο Στέφανος στο βιολί.

Έχοντας λοιπόν στις αποσκευές τους μια τέχνη αρχέγονη και πατροπαράδοτη με κλίμακες που συνδέουν κόσμους χθόνιους και ουράνιους σας περιμένουν όλους στις 17 Μαρτίου να γλεντήσουμε παρέα ξεκινώντας και κλείνοντας με το πατροπαράδοτο μοιρολόι. Εκτός από παραδοσιακούς σκοπούς, η Κομπανία Βέρδη θα ερμηνεύσει και πολυφωνικά τραγούδια.

Κομπανία Βέρδη:

Κώστας Βέρδης – κλαρίνο/τραγούδι
Στέφανος Βέρδης – βιολί / τραγούδι
Μιχάλης Βέρδης – λαούτο / τραγούδι
Βαγγέλης Βέρδης – ντέφι / τραγούδι