Η ταινία αυτή της «γιαγιάς» της Nouvelle vague, ΑgnèsVarda που ρίχνει την αυλαία του ciné-club του 2018, είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους της και εκτυλίσσεται σε πραγματικό χρόνο. Η Κλεό από τις 5 ως τις 7 (Cléo de 5 à 7), της Agnès Varda (1962), με τους Corinne Marchand , Antoine Bourseiller , Dominique Davray κ.α.

Την ταινία παρουσιάζει ο Χρήστος Πολίτης, blogger Ο Χρήστος δε μένει πια εδώ

Υπόθεση

Η όμορφη τραγουδίστρια Cléo πιστεύει ότι πάσχει από καρκίνο και περιπλανιέται περιμένοντας τρομοκρατημένη τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων. Η ταινία αφηγείται τις γνωριμίες που αποκτά στην περιπλάνηση της. Από τη δεισιδαιμονία ως το φόβο, από την οδό Ριβολί ως το café de Dôme, από τη φιλαρέσκεια ως την αγωνία, από το σπίτι της ως το πάρκο Montsouris, η Cléo ζει 90 ξεχωριστά λεπτά. Ο εραστής της, ο μουσικός της, ένας φίλος και μετά ένας στρατιώτης, την κάνουν να δει το κόσμο με άλλα μάτια.

Ο συνθέτης Michel Legrand υπογράφει τη μουσική της ταινίας και ερμηνεύει ταυτόχρονα ένα μικρό ρόλο, αυτόν του εκκεντρικού πιανίστα Bob, που θα μαγέψει αυτήν τη χαμένη στις σκέψεις της νεαρή γυναίκα.