Η Katherina, λυρική τραγουδίστρια από την Πολωνία θα ερμηνεύσει έργα του Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Σ. Ξαρχάκου, Μ. Λοΐζου, Α. Καλδάρα και Σ. Κουγιουμτζή, στο πλαίσιο μιας συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 στις 21:00.

Η συναυλία διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα με σκοπό να συμβάλει στην αμοιβαία κατανόηση και σύσφιγξη των σχέσεων των δύο λαών, του ελληνικού και του πολωνικού μέσω του πολιτισμού και ειδικότερα της, ιδιαίτερα δημοφιλούς στην Πολωνία, ελληνικής μουσικής.

Στη συναυλία θα ακουστούν και έργα Πολωνών συνθετών μεταξύ των οποίων και του Σοπέν (Fryderyk Chopin).

Την Katherina θα συνοδεύσουν οι Έλληνες και Πολωνοί μουσικοί: Κωνσταντίνος Αναγνώστου – τραγούδι Αντώνι Μπρόζεκ – πιάνο Μάρεκ Νόσαλ – κιθάρα Μανώλης Καραντίνης – μπουζούκι Θάνος Γκιουλετζής – βιολί Τάκης Βασιλείου – κρουστά Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος – μπάσο, ενορχήστρωση.

Με τη φιλική συμμετοχή του συγκροτήματος AnimaCorda

Παρουσιάζει ο Στέλιος Ελληνιάδης

H υψίφωνος Katherina είναι απόφοιτος της Σχολής Φωνητικής και Υποκριτικής της Μουσικής Ακαδημίας (Wydział Wokalno-Aktorski Akademii Muzycznej) στο Katowice της Πολωνίας, στην τάξη του σόλο τραγουδιού της Halina Skubis και υπότροφος του Ιδρύματος «Sobieski» στη Βαρσοβία. Τελειοποίησε της ικανότητές της στο τραγούδι υπό την καθοδήγηση της δόκτορος Ewa Mentel. Το 1998 διακρίθηκε στο διαγωνισμό τραγουδιού με την επωνυμία Ludomir Różycki στην πόλη Gliwice. Από το 1995 έως το 2000 ήταν χορωδός και μετά σολίστ του Συγκροτήματος Τραγουδιού και Χορού «Śląsk» (Zespół Pieśni i Tańca «Śląsk») με την επωνυμία Stanisław Hadyna. Με το Συγκρότημα έδωσε πάνω από 300 συναυλίες στην Πολωνία και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, μεταξύ άλλων στην Ισπανία, Κίνα, Αυστρία, Γερμανία, Τσεχία και Σλοβακία. Το 2008 ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον Έλληνα συνθέτη και ενορχηστρωτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, με αποτέλεσμα την κυκλοφορία του προσωπικού της δίσκου «Αθήνα», στην Πολωνία στις 14.2.2012. Η ελληνική του πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις 1.7.2011 στο Νεστόριο Καστοριάς.

Επίσης, συμμετείχε στο δίσκο του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με τον τίτλο “The dreams of little Se”, ο οποίος κυκλοφόρησε στην Ελλάδα τον Απρίλιο 2013. Αξίζει ίσως να αναφερθεί ότι, έργα από τον δίσκο «Αθηνά», κέρδισαν την αναγνώριση του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και ερμηνευτών όπως η Μελίνα Τανάγρη και ο Γιώργος Νταλάρας. Το χαρακτηριστικό δείγμα της μουσικής έκδοσης «Αθήνα», το «Τίποτα δεν πάει χαμένο», πρωτο-παρουσιάστηκε στο Τρίτο Πρόγραμμα του Ελληνικού Ραδιόφωνου στις 22 Σεπτέμβρη του 2008, στην εκπομπή η οποία προανήγγειλε την πρώτη εκτέλεση έργων Ελλήνων συνθετών στη συναυλία της Βαρσοβίας, στις 26 Σεπτέμβρη του 2008. Η Katherina πραγματοποιεί συναυλίες στην Πολωνία και στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα έχει τραγουδήσει στο Νεστόριο, στο Λιτόχωρο, στην Αθήνα και στα Χανιά, στις Κορυσχάδες (Ιούνιος 2013). Επίσης έργα από το δίσκο της παρουσιάζονται σε ελληνικές ραδιοφωνικές εκπομπές. Μια από τις τελευταίες εμφανίσεις της στην πατρίδα της την Πολωνία, ήταν η συμμετοχή στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού στην πόλη Ζγκοζελετς. Παράλληλα με τις εμφανίσεις της σε συναυλίες από το 2007 αναπτύσσει, επίσης, με επιτυχία και παιδαγωγική δραστηριότητα.