Έψαχνα πάντα τις λέξεις. Πρώτα εκείνες που θα πείθανε… Τους άλλους. Μετά όσες θα µπορούνε να παρηγορήσουνε… Εµένα. Πάντα λέξεις έψαχνα. Λέξεις που µου κρυβόντουσαν… Κι άφηνα τον καιρό να αποφασίζει…Και τώρα κι εγώ πεθαίνω…Η Κασσάνδρα εγώ είµαι. Η Κασσάνδρα… Μετά. Μετά από µια πτώση. Και ακόµα πιο πολύ µετά… Ίσως ως το σήµερα.

Η καταστροφή µιας οµαδικής παράκρουσης και το αδιέξοδο ενός ατοµικού πάθους µέσα από την αφήγηση µιας γυναίκας που τα χνάρια της από το τότε φτάνουν ως τις µέρες µας.

Το µυθιστόρηµα ανασκαλεύει τους µύθους, αναζητά στιγµές από αρχαίες τραγωδίες και µε µια απροσδόκητη αυθαιρεσία δηµιουργεί το πορτρέτο ενός ατόµου που επιλέγει τη µοίρα του, την ώρα που ένας ολάκερος κόσµος χάνεται και στη θέση του γεννιέται ένας νέος. Ένας ιδιότυπος πολιτικός προβληµατισµός του χτες, έτσι όπως αντανακλάται στο σήµερα – ιδιότυπα πάντα.

Ο συγγραφέας

Ο Μάνος Κοντολέων γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πεζογράφος. Γράφει µυθιστορήµατα, διηγήµατα, θέατρο, µικρές ιστορίες και παραµύθια. Τα περισσότερα από τα βιβλία του έχουν ως κέντρο τους βιώµατα της παιδικής ηλικίας.

Περισσότερα για τον ίδιο και το έργο του:

www.kontoleon.gr
www.manoskontoleon2.blogspot.gr
www.manoskontoleon.blogspot.com
www.manoskontoleonbibliography.blogspot.com