Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, έχει αναδειχθεί μέσω της σημαντικής δράσης της, από την ίδρυσή της το 1959, σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας. Με ένα καλλιτεχνικό δυναμικό εκατόν πέντε μουσικών σήμερα, καλύπτει το σύνολο των μουσικών εξελίξεων, με συνεργασίες με σπουδαίους μαέστρους, με παρουσία στη δισκογραφία, πλούσια εκπαιδευτική και κοινωνική δράση, καθώς και σημαντική διεθνή παρουσία.

Στο Ηρώδειο, υπό τη μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της, αρχιμουσικού Γεωργίου Βράνου, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσει στο πρώτο μέρος τη Δωδεκανησιακή σουίτα αρ. 1 του Γιάννη Κωνσταντινίδη και σε σύμπραξη με τον σπουδαίο σολίστα Βασίλη Βαρβαρέσο το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2 σε ντο ελάσσονα, έργο 18 του Σ. Ραχμάνινοφ. Στο δεύτερο μέρος θα ερμηνεύσει τη Συμφωνία αρ. 5 σε μι ελάσσονα, έργο 64 του Π.Ι. Τσαϊκόφσκι.

Η σύμπραξη αυτή είναι ένας σημαντικός σταθμός στην παγκόσμια περιοδεία του Βασίλη Βαρβαρέσου, που έχει σχεδιαστεί για τη διετία 2017-18 και περιλαμβάνει εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ, συνεργασίες με διεθνείς ορχήστρες και προετοιμασία της επόμενης δισκογραφικής δουλειάς του.

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Κλείσε τα εισιτήριά σου τώρα!


Διαβάστε επίσης: 

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017: Το πρόγραμμα