Με τη λεπτότητα και την ομορφιά που έχουν τα ανοιξιάτικα βράδια στην Αθήνα, η τελευταία συναυλία μουσικής δωματίου συνόλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για την τρέχουσα σεζόν, φέρνει στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης ένα εκλεκτό ντούο κοντραμπάσο-πιάνο.

Ο σπουδαίος κοντραμπασίστας της Κ.Ο.Α. Νίκος Τσουκαλάς και η διακεκριμένη πιανίστα Αναστασία-Μαριάννα Τσίκα επιλέγουν να ερμηνεύσουν την Πέμπτη σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο του Μπετόβεν, τα «Επιγράμματα» του Ούγγρου συνθέτη, παιδαγωγού, εθνομουσικολόγου και φιλοσόφου Ζόλταν Κόνταλυ καθώς και τη Σονάτα για κοντραμπάσο και πιάνο του Λόουελ Λίμπερμαν, ενός από τους δημοφιλέστερους σύγχρονους Αμερικανούς συνθέτες.

Ως είθισται πλέον, πριν από τη συναυλία (19.30), ένας εκ των επιμελητών του Μουσείου και εν προκειμένω η επιμελήτρια της Ισλαμικής Συλλογής Μίνα Μωραϊτου, θα προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει τη συλλογή μέσα από μια θεματική ξενάγηση*.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19:30 – Ξενάγηση στην συλλογή του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης από τη Μίνα Μωραϊτου, Επιμελήτρια της Ισλαμικής Συλλογής

*Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών στις ξεναγήσεις (έως 35 άτομα). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής:, τηλ.: 210 3671 014, Δευτέρα – Πέμπτη, 10.00 – 14.00.

20:30 Έργα για κοντραμπάσο και πιάνο

Lowell Lieberman (γεν.1961)
Σονάτα για κοντραμπάσο και πιάνο

Zoltan Kodaly (1882-1967)
Επιγράμματα (Epigrams)

L.V Beethoven (1770-1827)
Σονάτα αρ. 5 για πιάνο και βιολοντσέλο σε ρε μείζονα

ΣΟΛΙΣΤ:

Νίκος Τσουκαλάς, κοντραμπάσο
Μαριάννα Τσίκα, πιάνο