Μια ιστορία στην «πράσινη γραμμή» της Λευκωσίας, εκεί όπου ένα τείχος από βαρέλια και συρματοπλέγματα χωρίζει μια πόλη – και μια χώρα, που ήταν κάποτε ενωμένη. Ο Κύπρος, ένας Ελληνοκύπριος στρατιώτης, στέλλεται εκεί να υπηρετήσει στη θέση ενός συναδέλφου του, που σκοτώθηκε, γιατί μπήκε μέσα στη νεκρή ζώνη. Πολύ γρήγορα ανακαλύπτει ότι ένας από τους απέναντι στρατιώτες, ο Μουράτ, μένει στο σπίτι του. ‘Οπως και ο Κύπρος είναι και αυτός πρόσφυγας.

Ο πόλεμος τους ανάγκασε να μετακινηθούν – τον Κύπρο από το βορρά στο νότο και τον Μουράτ από το νότο στο βορρά. Όταν ο Μουράτ πάει με άδεια στο χωριό, φέρνει στον Κύπρο ένα δώρο από το σπίτι του, μιαν οικογενειακή φωτογραφία, στην οποία είναι και ο νεκρός του πατέρας. Αυτή η φωτογραφία αναστατώνει τόσο τον Κύπρο, που κάμνει πράγματα πέραν από τη λογική. Όταν ο Μουράτ του προτείνει να κάμουν από ένα κρυφό ταξίδι ο καθένας στην «άλλη πλευρά», ο Κύπρος δέχεται χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες.

Συντελεστές

Σενάριο: Πανίκκος Χρυσάνθου

Σκηνοθεσία: Πανίκκος Χρυσάνθου

Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Σοφοκλέους, Cihan Tariman, Matthias Lier, Μαρία Μουστάκα, Αντρέας Τσουρής, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Baris Refikoglu κ.α.