Μέσα από μια έκρηξη μουσικής, συνοδευόμενης από αυθεντικές εικόνες και αποκλειστικό υλικό, οι παραγωγοί της παράστασης “Frida, The Musical” φιλοδοξούν να ξετυλίξουν την ιστορία της εμβληματικής μεξικανής καλλιτέχνιδας. Ακολουθώντας την πορεία της από το Μεξικό στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, και τελικά πίσω στην πατρογονική της γη, το μιούζικαλ, φιλοδοξεί να αφηγηθεί ολοκληρωμένα την ιστορία της Φρίντα Κάλο. Μέσα από μια πλούσια παραγωγή αναμένεται να αναδειχθεί το δημιουργικό πνεύμα και το ασυναγώνιστο δώρο της Κάλο να μεταμορφώνει το σωματικό και συναισθηματικό πόνο σε κάτι όμορφο.

Η Φρίντα Κάλο, που πέθανε σε ηλικία μόλις 47 ετών το 1954, δεν είδε το έργο της να λαμβάνει την αναγνώριση που του άρμοζε. Η δουλειά της έγινε εξαιρετικά δημοφιλής τη δεκαετία του 1970 και μέχρι σήμερα συνεχίζει να συναρπάζει και να συγκινεί, ενώ πλέον η Κάλο θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές καλλιτέχνιδες του προηγούμενου αιώνα.

«Η Φρίντα έχει τόσα πολλά να μας διδάξει, και με ενθουσιάζει η προοπτική να τιμήσω τη ζωή και το έργο της, μέσα από αυτό το τόσο εκφραστικό μέσο», δήλωσε η παραγωγός του μιούζικαλ Βαλεντίνα Μπέργκερ.

Η Μπέργκερ μαζί με το ίδρυμα Φρίντα Κάλο και τη BTF Media ανακοίνωσαν πρόσφατα το εν λόγω πρότζεκτ. Για τους παραγωγούς του μιούζικαλ η Κάλο αποτελεί μια γυναίκα που ανέτρεψε και αναθεώρησε μια σειρά κοινωνικών συμβάσεων και προτύπων.

Μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας της Φρίντα Κάλο, η Μάρα Ρομέο, εξέφρασε την επιθυμία το μιούζικαλ να αποτελέσει έμπνευση για τις γυναίκες όλου του κόσμου να παλέψουν για τα όνειρα τους.

Τη μουσική επιμέλειά της παραγωγής έχει αναλάβει ο μεξικανός συνθέτης Χάιμε Λοσάνο, και τους στίχους η βραβευμένη θεατρική συγγραφέας Νίνα Μπίγκερ.

Πηγή: deadline.com | Photo Credit: Toni Frissell, Wikimedia Commons