Μετά την επιτυχημένη πορεία της “Ιερής Πόρνης” στο Στούντιο Κυψέλης, πρόκειται να πραγματοποιηθούν δυο έκτακτες παραστάσεις στις 7 και 14 Μαΐου.

Πέραν της επιτυχίας της παράστασης, αφορμή στάθηκαν και οι έντονοι πολιτικοί προβληματισμοί που προέκυψαν από  την συζήτηση που ακολούθησε μετά την τελευταία παράσταση τον Απρίλιο. Εκεί επίσημες πορσκεκλημένες ήταν η Υποψήφια Περιφεριάρχης Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, η Πρόεδρος του σωματείου εκδιδωμένων προσώπων, Δήμητρα Κανελλοπούλου και η Αντιδήμαρχος Πολιτσμού στην Αθήνα, Νέλλη Παπαχελά.

“Ο σκηνοθέτης και τα παιδιά κάνουν μια σπουδαία δουλειά. Όμως δεν αρκεί να μείνουμε στην ψυχαναλυτική διάσταση του σκηνοθέτη και στις σπουδαίες ερμηνείες. Τίθενται ζητήματα επιβίωσης και η παράσταση με την συζήτηση είναι μια ευκαιρία να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.” επεσήμανε η κυρία Δούρου με τον κεντρικό συγγραφέα της παράστασης Γιάννη Σολδάτο να συμφωνεί.
Στην συζήτηση από όπου δεν έλειψαν και εντάσεις, η κυριά Κανελλοπούλου με 35 χρόνια που εργάζεται ως ιερόδουλη, μίλησε κατείγγειλε την αδιαφορία της πολιτείας και της παρούσας δημοτικής αρχής για τα ζητήματα των αδειοδοτήσεων οίκων ανοχής και για θέματα υγείας “Δεν το διανοούμαι ότι θα μας διώξουν από τα σπίτια μας μετά από 35 χρόνια. Θα σας έρθουμε στα δικαστήρια με τις ζαρτιέρες. Έχουμε τεράστια νομική ομηρία.”

Στην “Ιερή Πόρνη”, η Μαγδαληνή, η Κασσάνδρα, η Γκρούσα και η Μήδεια, είναι οι αρχετυπικές φιγούρες, που διηγούνται μέσα από κωμικές και τραγικές συνθήκες τις ιστορίες τους, προσφέροντας σάρκα και ψυχή στους πελάτες τους, σε ένα σύμπαν όπου το κέντρο είναι η γυναίκα.

Η σειρά της ΙΕΡΗΣ ΠΟΡΝΗΣ του Αιγόκερου, συνεργάζεται με το σχήμα ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ του Γιώργου Λιβανού. Από τα  τέσσερα μονόπρακτα, τα τρία πρώτα έχει γράψει ο Γιάννης Σολδάτος και το τελευταίο ο  Γιάννης Μακρόπουλος.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μακρόπουλος
Ερμηνεύουν οι: Χριστίνα Αππανά, Μικαέλα Ζούστη, Γιάννης Μακρόπουλος, Μέλανι Μαρχάινε, Χρήστος Μπαλτάς, Τόνια Οικονόμου,  Άντρη Χατζηχριστοδούλου.
Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Έφη Βενιανάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζαφειρία Δημητροπούλου Ντελ Άνχελ
Επιμέλεια ήχου- μουσικής: Γιώργος Καρτάλος
Φωτισμοί και video art: Νίκος Βασιλόπουλος