«Να ζει κανείς ή να μην ζει… ιδού η απορία»! Ένα διαχρονικό ερώτημα, ένα ερώτημα που θα βασανίζει τον άνθρωπο εις τους αιώνας των αιώνων. Το απόφθεγμα αυτό από το δημοφιλές θεατρικό έργο του William Shakespeare γίνεται σημαία για τον Bernard-Marie Koltès. Έτσι, ο Γάλλος θεατρικός συγγραφέας δημιουργεί αριστοτεχνικά μια διασκευή, βασισμένη στο πασίγνωστο έργο του Άγγλου συγγραφέα και το «βαφτίζει»: «Η Ημέρα των Φόνων στην ιστορία του Άμλετ».

Η σκηνοθέτης του έργου, Μαρίκα Θωμαδάκη, Καθηγήτρια Θεωρίας και Σημειολογίας του θεάτρου του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο μεταφραστής του Νεκτάριος-Γεώργιος Κωνσταντινίδης και η ομάδα των ηθοποιών, μέσω του Φεστιβάλ «Πρωτοπορείν» 2016-που οργανώνει το Θέατρο Παραμυθίας-συστήνουν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό ένα έργο-σύμβολο, στις 28 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2016.

«Η Ημέρα των Φόνων στην Ιστορία του Άμλετ», αποτελεί το απόσταγμα της σοφίας του σαιξπηρικού κειμένου. Πέντε πρόσωπα διαπλέκονται, συγκρούονται, ερωτοτροπούν, αυτοακυρώνονται και στο τέλος εξοντώνονται κάτω από έναν θρόνο-σύμβολο. Η εξουσία κινεί σαν πιόνια τους πέντε ήρωες του έργου, στη σκακιέρα της ζωής και του θανάτου, με μοναδικό θύμα τον έρωτα.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Bernard-Marie Koltès

Μετάφραση: Νεκτάριος – Γεώργιος Κωνσταντινίδης

Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Μαρίκα Θωμαδάκη

Σκηνικά: Θέατρο Παραμυθίας

Μουσική-Φωτογραφίες: Χρήστος Μπαλτάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Μπάρτζη

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Ειρήνη Δρίβα, Γιάννης Κωσταράς, Χρήστος Μπαλτάς, Φωτεινή Παπαδάκη, Νίκος Τσιπιλής

Διάρκεια: 70 λεπτά