Η ομάδα Kammerspiel παρουσιάζει στο Θέατρο Πορεία το έργο του Ρόλαντ Σίμελπφενιχ, Η γυναίκα απ’ τα παλιά.

«Πριν από εικοσιτέσσερα χρόνια ήμουν ο μεγάλος σου έρωτας, μου ορκίστηκες τότε ότι θα μ’ αγαπάς για πάντα. Είμαι εδώ τώρα για να σου θυμίσω αυτή την υπόσχεση.» Με αυτά τα λόγια εισβάλλει στο σπίτι του Φρανκ μια γυναίκα. Στο χωλ έχουν απομείνει μόνο πακεταρισμένα κουτιά και κιβώτια μετακόμισης. Μετά από δεκαεννιά χρόνια ο Φρανκ, η γυναίκα του και ο γιος τους ετοιμάζονται να μετακομίσουν. Η γυναίκα ωστόσο αρνείται να δεχτεί αυτή την πραγματικότητα και είναι αποφασισμένη να μείνει. Σε μια μόλις μέρα μπαίνει στη ζωή τους και την αλλάζει για πάντα.

Πόσο κρατά ένα καλοκαίρι; Πόσο διαρκεί το «για πάντα;» Τι έχει μεγαλύτερη αξία, η ελευθερία ή η δέσμευση; Ένα έργο για τον χρόνο που σαρώνει στο πέρασμα του, για το εφήμερο του έρωτα και το απόλυτο της εφηβείας, για τους συμβιβασμούς της ενηλικίωσης και τις δεσμεύσεις της ζωής, αλλά κυρίως για την πίστη στο όνειρο.

Για το έργο και τον συγγραφέα:

Ο Roland Schimmelpfennig (Ρόλαντ Σίμελπφενιχ) είναι από τους πιο γνωστούς και πολυμεταφρασμένους σύγχρονους Γερμανούς θεατρικούς συγγραφείς, γνωστός στη χώρα μας από έργα όπως: «Push–up», «Αραβική νύχτα», «Χρυσός δράκος», «Ιδομενέας».

«Η Γυναίκα απ’ τα παλιά» ξεκινά σαν μπουλβάρ, με ένα σχεδόν κωμικό τρίο, για να εξελιχθεί στη συνέχεια σε τραγωδία: ένα κουτί της Πανδώρας. Μέσα από μια αναμέτρηση με το παρελθόν θίγονται θέματα όπως η αθωότητα, η νιότη, η ρουτίνα στην καθημερινότητα και η άρνηση της πραγματικότητας. Κι όλα αυτά μέσα από ένα ευφυές δραματουργικό τρικ –παιχνίδι με το χρόνο που φωτίζει τις προθέσεις, συμπληρώνει τις σκηνές.

Η παράσταση θα παίζεται από τις αρχές Φεβρουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Πορεία.


Συντελεστές:


Μετάφραση/ σκηνοθεσία: Έλενα Καρακούλη

Σκηνικά- κοστούμια: Κλειώ Γκιζελή

Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί:


Νίκος Ψαρράς: Φρανκ

Στεφανία Γουλιώτη: Ρόμυ Φογκλέντερ

Μαρία Ζορμπά: Κλαούντια, η γυναίκα του Φρανκ

Χάρης Τζωρτζάκης: Άντυ, γιος του Φρανκ και της Κλαούντια

Ηλιάνα Μαυρομάτη: Τίνα, φίλη του Άντυ