Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν την τιμή να υποδεχτούν μία γνωστή και αγαπημένη Ιταλίδα ερμηνεύτρια, την Giusy Ferreri, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υμηττού και την Τρίτη 14 Ιουλίου στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, για δύο μοναδικές καλοκαιρινές συναυλίες.

Οι θαυμαστές της Ιταλίδας τραγουδίστριας, θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν να ερμηνεύει μεγάλες επιτυχίες της, όπως τα Novembre και Non Ti Scordar Mai Di Me, καθώς επίσης και τραγούδια από τον καινούργιο της δίσκο, Gaetana και όχι μόνο…

Τη Giusy Ferreri πολύ συχνά την παρομοιάζουν με τη Βρετανίδα τραγουδίστρια Amy Winehouse για το ερμηνευτικό της στυλ και για το ταλέντο της.

Από τα 14 της, με την πρώτη της cover band τραγουδούσε μεταξύ και άλλων μεγάλων συμβόλων της μουσικής,  τραγούδια των  PJ Harvey, Linda Perry, Janis Joplin, Siouxise, Fiona Apple, Queen, AC/DC, Liftiba και Timoria. Στα 15 της πέρασε από το pop-rock της Alanis Morissette και του Skunk Anansie στα Blues της Billy Holiday και Bessie Smith. Στα 21 ήταν fan του Jeff Buckley και της Fiona Apple και η μεγάλη στιγμή για τη Giusy Ferreri έφτασε το 2008, όπου κέρδισε την πρώτη θέση στο talent show EX FACTOR της Ιταλίας και με το single “NON TI SCORDAR MAI DI ME” έγινε η αγαπημένη ερμηνεύτρια όλων με την αισθαντική φωνή που την εκτόξευσε στα ύψη των charts, καθιστώντας την για πολλές εβδομάδες στην πρώτη θέση.