Η ερμηνεύτρια Γεωργία Βεληβασάκη, μαζί με τον κιθαριστή Ανδρέα Ζιάκα και τον Λευτέρη Ανδριώτη στην κρητική λύρα, διεισδύουν στη φλογερή και νοσταλγική αργεντίνικη μουσική, σμίγοντάς την με μεσογειακές μελωδίες της Ιβηρικής, αλλά και με ελληνικά παραδοσιακά ηχοχρώματα. Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στον Ειλισσό, θ΄ ακουστούν και τραγούδια από τη νέα της δισκογραφική δουλειά, “Aleli – De Creta a Buenos Aires” με τον Αργεντίνο μαέστρο του Tango Nuevo, Luis Borda.

Γεωργία Βεληβασάκη Φωνή

Ανδρέας Ζιάκας Κιθάρα

Λευτέρης Ανδριώτης Κρητική Λύρα

«στον Ειλισσό υπάρχουνε τραγούδια»

ένα live για όσους αγαπούν και … ακούν τη μουσική!

H Γεωργία Βεληβασάκη εμφανίστηκε στον Ειλισσό στις αρχές της σαιζόν με άλλο πρόγραμμα της και με πολύ μεγάλη απήχηση.

Σχόλια για τις πρόσφατες εμφανίσεις της Γεωργίας Βεληβασάκη στον Ειλισσό:

… χθές βράδυ (4-12-15) απολαύσαμε για δεύτερη φορά στον Ειλισσό, τη Γεωργία Βεληβασάκη στο πρόγραμμα : Música Ibérica Flamenco, Fado, τσιγγάνικα της Γρανάδας, πάθη, έρωτες… συνοδεία του κιθαριστή και συνθέτη Ανδρέα Ζιάκα.. ηταν μοναδική η ατμόσφαιρα με τραγούδι από τους τυχερούς που ήταν παρόντες και αφιερώσεις μοναδικές … Ευχαριστούμε τους δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες και σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να τους ξανακούσουμε στον Ειλισσό …

χθές βράδυ (31-10-15) αρχίσαμε τη χειμερινή περίοδο στον Ειλισσό με την υπέροχη Γεωργία Βεληβασάκη η οποία, με τη συνοδεία του κιθαριστή Ανδρέα Ζιάκα, μας χάρισε πραγματικά ακριβές στιγμές … η παράσταση sold out θα επαναληφθεί για αυτούς που έμειναν απ’έξω … την Παρασκευή 4 Δεκέμβρη πάντα στον Ειλισσό … δύο ώρες πρόγραμμα με τραγούδια μοναδικά … κάποια συμπεριλαμβάνονται στο νέο CD της Γεωργίας «Aleli» de Creta a Buenos Aires που κυκλοφορεί την βδομάδα που έρχεται … Ευχαριστούμε θερμά τους δύο καλλιτέχνες …

Βιογραφικά

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ κατάγεται από το Οροπέδιο Λασιθίου και τα Βουρλά της Μικράς Ασίας. Στην ευρύτερη οικογένειά της υπήρχαν, ανέκαθεν, μαντιναδολόγοι και μουσικοί κι έτσι ο λόγος και η μουσική στιγμάτισαν από νωρίς τη ζωή και τις επιλογές της.

Γράφει παραμύθια, ποιήματα, στίχους και βρίσκεται στη δισκογραφία ήδη από το 1994. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται, τόσο επί σκηνής όσο και δισκογραφικά, με τον συνθέτη/σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Αθυρίδη, με τη συνθέτρια Πηγή Λυκούδη, καθώς και με τον αργεντίνο μαέστρο του Tango Nuevo, Luis Borda.

Δισκογραφία: Στου Νότου τις Φωτιές (1996), Κράτα Γερά (1998), Sexual Instinct (2003), Σύννεφα (2004), Σε τόνο μπλε méditerrané (2006), Βραδινό Δελτίο (2008), Gaia-Action St (2009), Το Μικρό Μυστικό της Ζωής (2010), Aleli – De Creta a Buenos Aires (2015)

Συμμετοχές: Νύχτα μου (1994), Χοροί της Νύχτας (1995), Για μια Γυναίκα κι ένα Αυτοκίνητο (ΑΝΤ1-2001), Το Κάλεσμα της Ανοιξης (2001), Μυστικός Δείπνος (2002), Epilia (2008), Κατερίνα Γώγου/Πάνω Κάτω η Πατησίων (2012), Alexander Rock OPERA (2012), Γιάννενα του Στοχασμού και των Θρύλων (2013), Alexander the Great. Rock OPERA(2014/2015), Εν ονόματι του χρόνου (2015)

Συγγραφικό έργο: Το Μικρό Μυστικό της Ζωής (2010), Alexander Rock OPERA ελεύθερη απόδοση/μετάφραση (2012), Alexander the Great. Rock OPERA μετάφραση/υπέρτιτλοι (2014). Ποιήματά της έχουν διακριθεί και συμπεριληφθεί σε συλλογές, όπως ο τόμος Σύγχρονοι Έλληνες Λογοτέχνες (2008), καθώς και σε λογοτεχνικά περιοδικά, όπως η Πνευματική Ζωή (2009-2011) και το Φρέαρ (2014).

ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΙΑΚΑΣ – κιθαριστής

Γεννήθηκε το 1976 στη Γερμανία. Σπούδασε κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης και αποφοίτησε με Άριστα από την τάξη διπλώματος του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Κοτσιώλη. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας και από το 2003 εργάζεται ως καθηγητής κιθάρας. Έχει συμμετάσχει στα Διεθνή φεστιβάλ κιθάρας Βόλου, Νάξου και Βέροιας. Από το 2012 συμπράττει μουσικά, σε ηχογραφήσεις και συναυλίες, με την ερμηνεύτρια Γεωργία Βεληβασάκη και τον μαέστρο του Tango Nuevo, Luis Borda, ενώ παράλληλα συμμετέχει στις παραστάσεις της πρωτοποριακής Alexander the Great Rock OPERA του Κωσταντίνου Αθυρίδη.