Η Γεωργία Νταγάκη, στα πλαίσια της περιοδείας της το νέο της δίσκο, θα βρίσκεται το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 στη Θεσσαλονίκη στο Άβατο. Μαζί της ο Δημήτρης Λάππας.

Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες στο εξωτερικό ο πρώτος προσωπικός δίσκος της Γεωργίας Νταγάκη  ‘’Phobie’’ (Φόβος). Πρόκειται για μια  διεθνή παραγωγή  που ξεκίνησε στην Ελλάδα , ολοκληρώθηκε δε και εκδόθηκε στο Βερολίνο από την  Monopol  Records. Μια εταιρία μέλος της σπουδαίας Meisel Records , στο διάσημο της οποίας Hansa studio έχουν ηχογραφήσει καλλιτέχνες όπως ο David Bowie οι Cure και οι Depeche Mode. Μια εταιρεία που αναγνωρίζει στην Γεωργία Νταγάκη την διεθνή εμβέλεια που έχει ο ήχος η παρουσία και η μουσική της.

Στην Ελλάδα ο δίσκος προβλέπεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2014.

Με διάρκεια πάνω από 50 λεπτά ο ‘’Φόβος’’ περιλαμβάνει  9 νέα τραγούδια ,2 διασκευές  και 1 ορχηστρικό, σε μουσικές και στίχους της Γεωργίας Νταγάκη αλλά και των Αντώνη Μιτζέλου, Σταύρου Σιόλα, Ανδριάνας Μπάμπαλη , Οδυσσέα Ιωάννου, Ορέστη Ντάντου, Πόλυ Κυριάκου, Γιάννη Ηλιόπουλου, Γιάννη Σκούταρη, Σταύρου Σταύρου  ,Γιάννη Πλιάγκου, Ηλιάνας Λυκούδη, Ηλία Βασιλαρά , Ψαραντώνη και  Mariς Boine Persen.

Σε συνεργασία με την  Meisel Records , η πρώτη μετά την κυκλοφορία του δίσκου περιοδεία περιλαμβάνει τους εξής σταθμούς : 18/10 Θεσσαλονίκη, 31/10 Minden-Αννόβερο,03/11 Κολωνία, 04/11 Φρανκφούρτη, 06/11 Βερολίνο.

Λίγα λόγια για την Γεωργία


• Στην επανασύνδεση των Animals καλεσμένη του Eric Burdon πραγματοποίησε σειρά συναυλιών στις μεγαλύτερες σκηνές του εξωτερικού. Μία συνεργασία που έδωσε την ευκαιρία στην Γεωργία Νταγάκη με την κρητική της λύρα να χαρίσει ελληνικό χρώμα σε μεγάλα τραγούδια της rock όπως τα «The House of rising sun», «Don’t let me be misunderstood», «Mercy’s Hand», «Give me the night» αλλά και να ερμηνεύσει το τραγούδι της  «Πανσέληνος» διασκευασμένο και παιγμένο από τους Animals. Η συνεργασία αυτή εκφράστηκε και δισκογραφικά με την Γεωργία να συμμετέχει στην  ηχογράφηση  4 τραγουδιών.

• Τον Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε σε 29 χώρες του εξωτερικού, από την γερμανική εταιρεία world μουσικής «NETWORK MEDIEN» το album της «askardamykti» σε παραγωγή του Νίκου Ζούδιαρη, από το οποίο ξεχώρισε «Το Καράβι της φυγής».

• Στις σημαντικές τις συνεργασίες επί σκηνής  αξίζει  να σημειώσουμε και  την πρόσφατη την άνοιξη του 2014 με τους θρυλικούς  Violent  Femmes από την Αμερική.