Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 το ντοκιμαντέρ «Η γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας στο Μουσείο Μπενάκη», θα προβληθεί από την COSMOTE TV στο συνδρομητικό της κανάλι COSMOTE HISTORY HD. Η πρώτη του προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25.03.2023 και ώρα 23:15, ενώ θα προβληθεί και σε επανάληψη την επόμενη ημέρα, Κυριακή  26.03.2023, ώρα 10:50.

Πρόκειται για μια παραγωγή του Μουσείου Μπενάκη σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Marketing Greece και σε σκηνοθεσία του Ηλία Γιαννακάκη. Το ντοκιμαντέρ αφορά στην επετειακή έκθεση «1821 Πριν και Μετά» που διοργανώθηκε από το Μουσείο Μπενάκη με τη σύμπραξη της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 από το Μάρτιο έως τον Νοέμβριο του 2021. Η έκθεση αποτέλεσε σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών από όλον τον κόσμο, αποσπώντας ενθουσιώδη σχόλια από το κοινό και τον Τύπο στην Ελλάδα και διεθνώς για την επιστημονική προσέγγισή της, το πλήθος και την σημασία των εκθεμάτων της, αλλά και για τον εξαιρετικό σχεδιασμό της.

Συντελεστές του ντοκιμαντέρ

Σενάριο – Σκηνοθεσία – Έρευνα: Ηλίας Γιαννακάκης
Παρουσίαση: Τάσος Σακελλαρόπουλος, Μαρία Δημητριάδου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κορδελάς
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Σακελλαρίου
Μουσική: The Boy
Α’ Βοηθός κάμερας και Drone: Νικόλας Γαλάνης
Β’ Βοηθός κάμερας: Νίκος Σέμπος
Μοντάζ – Μίξη ήχου: Πάνος Βουτσαράς
Color Correction – Grading: Μυρτώ Λεκατσά
Τίτλοι – Motion Graphics: Γιώργος Φουκαράκης
Εκτέλεση Παραγωγής: Αποστολία Παπαϊωάννου

Μετά την προβολή του στο COSMOTE HISTORY HD, το ντοκιμαντέρ θα διατίθεται δωρεάν για τους συνδρομητές της COMOTE TV στην υπηρεσία COSMOTE TV Plus.

Πληροφορίες προβολής

Σάββατο 25.03.2023, ώρα 23:15
Κυριακή 26.03.2023, ώρα 10:50

Photo Credits: © Μουσείο Μπενάκη / Λεωνίδας Κουργιαντάκης