Μετά την μεγάλη επιτυχία, η Φωτεινή Δάρρα επιστρέφει στο Half Note Jazz Club με την παράσταση που λάτρεψε το κοινό, “The Jazz Side of Tzeni Vanou”, αφιερωμένη στα τραγούδια και στη ζωή της Τζένης Βάνου, στην πιο τζαζ εκδοχή της, για τέσσερις βραδιές, από την Παρασκευή 5 μέχρι και τη Δευτέρα 8 Απριλίου.

Η τζαζ εκδοχή της Τζένης Βάνου ξεκινάει από την πρώτη της περίοδο με τις συνεργασίες της με τον Πλέσσα, το Λαβράνο, τον Μουζάκη, τον Καπνίση. Το ρεπερτόριο αυτό ήταν που την ανέδειξε στο ευρύ κοινό μέσα από τα μυθικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και την έφερε στα jazz clubs της Νέας Υόρκης, όταν ο Φρανκ Σινάτρα της πρότεινε να τραγουδήσει στην μικρή αλλά σημαντική δισκογραφική εταιρεία του.

Με αφορμή τη Τζένη Βάνου ζωντανεύει μια ολόκληρη μουσική εποχή με τραγούδια ελληνικά και διεθνή που έγραψαν και εξακολουθούν να γράφουν ιστορία!

Μια συγκλονιστική ιστορία που ξετυλίγεται μέσα από την μοναδική ερμηνεία της Φωτεινής Δάρρα, συνοδεία εξαιρετικών μουσικών υπό την μπαγκέτα του Γιώργου Παπαχριστούδη.

Μια παράσταση που θα σας συναρπάσει, από την Παρασκευή 5 έως και τη Δευτέρα 8 Απριλίου στο Half Note Jazz Club!

Η Φωτεινή Δάρρα σε παλιότερη συνέντευξή της στο CultureNow είχε πει: «Μου είχε κινήσει από νωρίς το ενδιαφέρον η περίπτωση της Βάνου: Μια εκπληκτικών φωνητικών δυνατοτήτων τραγουδίστρια που χάρισε στον κόσμο ξεχωριστές ερμηνείες, αποσύρθηκε γρήγορα και -νομίζω πως με αυτό εκφράζω τη γνώμη πολλών ανθρώπων εντός και εκτός καλλιτεχνικού χώρου- δεν πήρε εν ζωή την αναγνώριση που της άξιζε, παρόλη τη μεγάλη καριέρα της. Τη γνώρισα πριν χρόνια όταν τραγούδησα σε ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα κάποια τραγούδια της και με συγκίνησε με τον τρόπο που μίλησε δημόσια για μένα αλλά και ιδιωτικά. Θέλω να πω πως δεν ήταν μόνο καλά λόγια μπροστά στην κάμερα. Με παρότρυνε να συνεχίσω να τραγουδάω το ρεπερτόριό της και δημιούργησα τότε, με επιλογές του ραδιοφωνικού παραγωγού Γιώργου Τσάμπρα, ένα δίσκο που αγαπήθηκε πολύ! Όταν έμαθα για τη ζωή της συγκλονίστηκα. Έχει πολύ ενδιαφέρον να μάθει ο κόσμος την πορεία της».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Συντελεστές συναυλίας “The Jazz side of Tzeni Vanou & more”

  • Φωτεινή Δάρρα
  • Πιάνο-ενορχήστρωση: Γιώργος Παπαχριστούδης
  • Κοντραμπάσο: Μίμης Ντούτσουλης
  • Βιολοντσέλο: Μιχάλης Πορφύρης
  • Ηχοληψία: Νίκος Ρούντος