Το φεστιβάλ ανοίγει την αυλαία του την Πέμπτη 23 Μαρτίου για 7 ημέρες, με μοναδικές γαλλόφωνες κινηματογραφικές παραγωγές. Η μπίρα Fischer, θα είναι παρούσα με τις κάλπες της έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες, για να υποδεχτεί τις ψήφους του κοινού το οποίο θα επιλέξει την ταινία που θα αποσπάσει το Bραβείο Kοινού Fischer, ανάμεσα από ένα σύνολο 40 μοναδικών ταινιών.

Στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, θα παρευρεθεί ο Πρέσβης της Γαλλίας κ. Christophe Chantepy και σημαντικοί συντελεστές των ταινιών που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και οι Liza Azuelos, και Sveva Alviti, σκηνοθέτης και ηθοποιός αντίστοιχα στην ταινία “Ciao amore..Dalida”. Την βραδιά θα ανοίξει η προβολή της αυτοβιογραφικής δραματικής ταινίας “Dalida” σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή της Lisa Azuelos. Η μπίρα Fischer θα συνοδεύσει τους εκλεκτούς καλεσμένους του καλλιτεχνικού και πολιτικού χώρου, στη δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλική πρεσβεία μετά το τέλος της προβολής.

To 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, ολοκληρώνεται την Τετάρτη 29 Μαρτίου, μετά από πλήθος προβολών στην Αθήνα στις αίθουσες Δαναός, Άστορ και στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου. Παράλληλα, από τις 23 έως τις 29 Μαρτίου, το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να λείπει από την πιο σινεφίλ πόλη, τη Θεσσαλονίκη με προβολές των ταινιών στο κινηματογράφο Ολύμπιον.

Όσοι αγαπούν το σινεμά, μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τις προβολές του Φεστιβάλ στο www.festivalfilmfrancophone.gr, αλλά και να κερδίσουν διπλές προσκλήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site της Fischer.

Fischer, It’s About Taste

www.fischerbeer.gr
www.facebook.com/FischerBeerGreece
#FischerBeer
#ItsAboutTaste