Η Φιντέ Κιοκσάλ πρωτοσυστήθηκε στο Ελληνικό κοινό με την συμμετοχή της στα “Ματωμένα Χώματα”, όπου τραγούδησε τη μουσική του Βασίλη Δημητρίου δίπλα στον Γιώργο Νταλάρα και την Ελένη Τσαλιγοπούλου. Η συνεργασία της με τον Μίμη Πλέσσα απέφερε το 1ο της προσωπικό album με τίτλο “Bridges”. Στην συνέχεια ακολούθησε το 2ο album “Büyü” σε μουσική των Νίκου Κυπουργού, Γιώτη Κιουρτσόγλου και τώρα σε συνεργασία με τον σπουδαίο Αρμένιο συνθέτη Ara Dinkjian, μας παρουσιάζει το “Mesk”.

Όταν η ομορφιά συναντά την ευγένεια, η ευγένεια συναντά το ταλέντο και το ταλέντο εκφράζει τον πολιτισμό, κάνει αναμενόμενη την ικανότητα που έχει αυτό το κορίτσι να τραγουδά οτιδήποτε και σε οποιαδήποτε γλώσσα του κόσμου.” Με αυτά τα λόγια μας συνέστησε ο Μίμης Πλέσσας τη Fide πριν από μερικά χρόνια στην Ελλάδα.

Με έμπνευση από το παρελθόν, νεανική ζωντάνια, και με την απαράμιλλη ικανότητα να “ενώνει” με τη φωνή της τις 2 πλευρές του Αιγαίου, ερμηνεύει τραγούδια δικά της, τραγούδια της Σμύρνης, αλλά και τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Νίκου Κυπουργού.

Μαζί της επί σκηνής:

Νίκος Πασσαλίδης στο Λαούτο, Ούτι και Μπουζούκι
Μάριος Μούρμουρας στις Κιθάρες
Εύη Κανέλλου στα Κρουστά
Νάσσος Σωπύλης στο Πιάνο