Ανάμικτα γιατί οι φετινές μουσικές βραδιές στην Τεχνόπολη δεν ήταν γεμάτες με κόσμο – όπως τις έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια, δεν είχαν αγκαλιές, δεν είχαν ξέφρενους χορούς. Οι φετινές μουσικές βραδιές μας είχαν καρέκλες, είχαν μάσκες, είχαν μέτρα, είχαν αποστάσεις, είχαν άγχος και αγωνία να γίνουν όλα όπως πρέπει. Είχαν όμως –και δεν θα μπορούσαν να μην έχουν – δυνατές μουσικές, μουσικές που αγαπάμε πάντα, μουσικές που αγαπήσαμε φέτος για πρώτη φορά, μουσικές που πάντα θα τραγουδάμε, είχαν (λίγο πιο) συγκρατημένους χορούς στις καρέκλες, είχαν συγκίνηση, είχαν χαρές, είχαν εντάσεις, είχαν ευχάριστες (κυρίως) εκπλήξεις, είχαν νέους τρόπους, νέους ήχους, νέα φωνή. Γι’ αυτό και όλες και όλοι ανακαλύψαμε φέτος τη Μουσική Τεχνόπολη ξανά. Και ξανά.

Και σήμερα που καλούμαστε να κάνουμε τον απολογισμό των τριών τελευταίων μηνών, μπορούμε πια να πούμε ότι έγιναν όλα όπως έπρεπε. Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, από τις 15 Ιουλίου μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν 38 συναυλίες, τις οποίες απόλαυσαν περισσότεροι από 26.000 θεατές, εμφανίστηκαν περισσότεροι από 280 καλλιτέχνες και μουσικοί, ενώ απασχολήθηκαν πάνω από 250 εργαζόμενοι στον πολιτισμό όλων των ειδικοτήτων.

Κι όλα έγιναν με απόλυτη ασφάλεια και πάντοτε σύμφωνα με όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας: με πληρότητα 44%, με μόνο καθήμενους σε αριθμημένες θέσεις και ταξιθεσία, με σαφείς οδηγίες προσέλευσης, με προαγορά εισιτηρίων, με υποχρεωτική χρήση μάσκας, με διαρκείς απολυμάνσεις, τηρώντας όλες τις ενδεδειγμένες αποστάσεις. Τις 38 αυτές συναυλίες, παρακολούθησαν από μακριά, από την Αθήνα, όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω live streaming, τη νέα υπηρεσία που εγκαινιάσαμε φέτος, περισσότεροι από 8.000 ψηφιακοί θεατές. Και φυσικά, όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος διέθεσε την Τεχνόπολη –ανάμεσα σε άλλους εμβληματικούς χώρους του- και πόρους για την ενίσχυση του πολιτισμού, των καλλιτεχνών και των εργαζομένων σ’ αυτόν.

Ευχαριστούμε όλες και όλους αυτούς, χωρίς τους οποίους αυτή η πολύ ιδιαίτερη συναυλιακή σεζόν, αλλά και κάθε live ξεχωριστά, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί: τους καλλιτέχνες και τους μουσικούς που βρέθηκαν στη σκηνή, τους τεχνικούς, τους ηχολήπτες, τους φωτιστές, τον σκηνοθέτη, τους φωτογράφους, τους οπερατέρ, το προσωπικό backline, το προσωπικό ασφάλειας και τους ταξιθέτες, το προσωπικό ticketing, το προσωπικό εστίασης, το προσωπικό καθαριότητας, τους φροντιστές, τους γιατρούς και τους διασώστες, τους προγραμματιστές και το προσωπικό IT, τους διοργανωτές, την ομάδα παραγωγής, την ομάδα επικοινωνίας και τους γραφίστες. Ευχαριστούμε ακόμη όλους εσάς που ήσασταν κοντά μας και κοντά στους αγαπημένους σας καλλιτέχνες, είτε φυσικά, είτε ψηφιακά μέσω live streaming! Χωρίς εσάς τίποτε δεν θα ήταν ίδιο…

Η πιο χαρακτηριστική σκηνή της πόλης, το stage μας, πολύ σύντομα θα ξεστηθεί για φέτος. Εμείς όμως υποσχόμαστε ότι θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε με την ίδια – αν όχι περισσότερη – όρεξη για να μπορούν να γίνονται συναυλίες, να γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να γεμίσει ξανά η αυλή μας με χιλιάδες κόσμου, μέχρι να γεμίσει ξανά η αυλή της Τεχνόπολης με μουσικές, με χορούς, φιλιά και αγκαλιές…

Και εις άλλα!