Η Φένια Παπαδόδημα με τους «Delos project»και συνταξιδευτές τους Grupo Inle,θα παρουσιάσουν μια ξεχωριστή μουσική παράσταση στο PassPort, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014.


Η συνάντηση με τους Grupo Inle προέκυψε μάλλον φυσικά αφού ο Carlos και ο Anjo συμμετέχουν και στα δύο αλλά κυρίως λόγω της κοινής βάσης των Αφρικάνικων ρυθμών. 

Fenia Papadodima ”Photini’s Delos” είναι ο τίτλος του 1ου άλμπουμ του Delos Project που κυκλοφόρησε στο τέλος του 2013. Dessert blues, βιολί, ούτι και αφροαμερικάνικα κρουστά, σε ένα μείγμα από πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και παραδοσιακά. Στιχοί στα Ελληνικά, αγγλικά και παραδοσιακά κομμάτια της Νότιας Ινδίας παιγμένα με τον ιδιαίτερο ήχο του σχήματος.

Όπως αναφέρει η δημιουργός: “…βρέχει για να γίνουν λέξεις, ποιήματα , τραγούδια, όλες οι συναντήσεις που άλλαξαν τη ζωή μας για πάντα. Για να φανερωθεί το φως που τόσα χρόνια δούλευε μέσα μας το σκοτάδι. Σαν τη Δήλο που αναδύθηκε σε μια νύχτα. Γι’ αυτό βρέχει μουσική . Ας βρέξει!”


Delos project

Φένια Παπαδήμα: Φωνή

Γιώργος Παλαμιώτης: ηλεκτρική κιθάρα
Yoel Sotto: ηλεκτρικό μπάσο
Demian Gomez: τύμπανα

Carlos Menendez: κρουστά
Σέργιος Χρυσοβιτσάνος: βιολί
Λευτέρης Χαβούτσας: ούτι
Anjo Do Muitotempo: κρουστά
Ειρήνη Τριανταφυλλίδη: λαούτο, φωνητικά


Οι
Grupo Inle ασχολούνται με το παραδοσιακό ρεπερτόριο της Σαντερία που είναι η παραδοσιακή λατρευτική μουσική των Αφρικάνων που μεταφέρθηκαν στην Αμερική και πιό ειδικά στην Καραιβική. Τα Bata που είναι τα κρουστά που χρησιμοποιούνται, αλλά και οι ρυθμοί οι ίδιοι, αποτέλεσαν την βάση για τα κόνγκας αλλά και την ρυθμολογία της Λατινικής Αμερικής.

Grupo Inle


Stavros Dadoush: Bata (Κρουστά)
Anjo Do Muitotempo: Bata (Κρουστά) 
Carlos Menendez: Bata (Κρουστά)
Odalis Palma: ΦωνήΤα δύο σχήματα εκτός από το δικό τους ρεπερτόριο θα συμπράξουν στο τέλος της βραδ
ιάς με απρόβλεπτα αποτελέσματα!!!

http://www.delosproject.com/