Η Ευγενία Παπαδήμα θα ερμηνεύεσει έργα Brahms, Ραχμάνινοφ και Liszt, στο πλαίσιο του κύκλου “Το ρομαντικό πιάνο”.

Το πρόγραμμα της συναυλίας:

Johannes Brahms
3 Intermezzi op. 117,
Andante moderato
Andante non troppo e con molto espressione
Andante con moto
Rhapsody no. 2, op. 79
Hungarian Dance no. 1, Allegro

Sergei Rachmaninoff
Prelude op. 32 no. 2
Prelude op. 32 no. 5
Prelude op. 32 no. 12
Vocalize

Franz Liszt
Funerailles

Λίγα λόγια για την Ευγενία Παπαδήμα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις σπουδές της σε ηλικία πέντε ετών και σε ηλικία έντεκα ετών έδωσε το πρώτο ατομικό της ρεσιτάλ σε εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, με θερμή υποδοχή και κριτική από τον τύπο. Από τον Ιούλιο 1993 είναι διπλωματούχος με τον καθηγητή Max Hallecker (επίτιμος καθηγητής της μουσικής ακαδημίας του Gratz).

Την ίδια χρονική περίοδο παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με τον μαέστρο Λουκά Καρυτινό. Τις ακαδημαϊκές περιόδους 1993-94 σπούδασε πλάι στον Christopher Elton (Royal Academy of Music, London). Το 1995 συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Guildhall School of Music στο A.I.S course με τον Καθηγητή James Gibb. Την ίδια χρονιά διακρίθηκε με το Α’ Πανελληνιο Βραβείο πιάνου με «άριστα παμψηφεί» στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. που οργανώθηκε από το Υπουργειο πολιτισμού.

Το 1997, κέρδισε την υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) για την πραγματοποίηση του Master Degree στο City University of London με θέμα “Η μουσική στην Αρχαία Ελλάδα”. Εμφανίζεται για συναυλίες και ρεσιτάλ σε χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει εμφανιστεί σε συναυλίες με διάσημες διεθνείς ορχήστρες.

Έχει συνεργαστεί με τους Μαέστρους Λουκά Καρυτινό, Μιχάλης Οικονόμου, Άλκης Μπαλτάς, Ανδρέας Πυλαρινός, Αναστάσιο Σιμαιωνίδη, Νίκο Αθηναίο, Alan Hazeldine, Saoulious Sodetskis, Atkuki Iyenda, Robin Page, Martin André, Andreas Botini, Svilen Simeonov, Christoph Poppen.

Έχει ηχογραφήσει για το BBC RADIO 4, στην παράσταση “The Fountain overflowed”, για το BBC RADIO 3 την παγκόσμια πρεμιέρα της Nocturne για πιάνο του Sir Patrick Moore, για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ προκλασική και ρομαντική μουσική. Εμφανίστηκε στο BBC 1 (τηλεόραση) στο Barbican-London σε Live Masteclass για το “The One Show” τον Σεπτέμβριο του 2010. Η Ευγενία ηχογράφησε για την Sony Classical, στο Λονδίνο, το άλμπουμ “Atmosphera”.