Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν τον περασμένο Μάιο την Εβδομάδα Νέων Ήχων, δίνοντας την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, σε νέους Έλληνες συνθέτες να παρουσιάσουν τη μουσική τους στο κοινό, προβάλλοντας έτσι τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία.

Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάστηκαν σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση από την Κ.Ο.Θ., υπό τη μουσική διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, έξι έργα νέων Ελλήνων συνθετών, που προέκυψαν μετά από ανοιχτό Call for Scores για νέους Έλληνες συνθέτες, έως 30 ετών, και επιλέχτηκαν από πενταμελή καλλιτεχνική επιτροπή αποτελούμενη από την καλλιτεχνική διευθύντρια της Κ.Ο.Θ. Ζωή Τσόκανου, τον διεθνούς κύρους Έλληνα συνθέτη και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τορόντο Χρήστο Χατζή, τον Εξάρχοντα της Κ.Ο.Θ. Σίμο Παπάνα, τον διευθυντή ορχήστρας και Επίκουρο Καθηγητή Διεύθυνσης Μουσικών Συνόλων του Τ.M.Σ. του Α.Π.Θ. Βλαδίμηρο Συμεωνίδη και τον συνθέτη/μουσικολόγο και Aναπληρωτή Kαθηγητή του Τ.Μ.Σ. του Α.Π.Θ. Κωνσταντίνο Τσούγκρα.

Η ανοιχτή για το κοινό συναυλία έλαβε χώρα την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ, με το κοινό να αποθεώνει τους ταλαντούχους δημιουργούς.

Από την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, τα έργα αυτά θα ανεβαίνουν καθημερινά στο επίσημο κανάλι της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (TheTSSO), με τη σειρά που παίχτηκαν στη συναυλία και είχε προκύψει μετά από κλήρωση. Οι φίλοι της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να τα απολαύσουν χωρίς καμία χρέωση.

Κατά σειρά θα κάνουν τη διαδικτυακή πρεμιέρα τους τα έργα:

‘The Water Fairy Maiden’ – Fantasy Overture, του Δημήτρη Παπίκα (Δευτέρα, 14/11, ώρα 17:00)
The Remains of a Storm, της Ισμήνης Μπεκ-Γυφτάκη (Τρίτη, 15/11, ώρα 17:00)
Eptá, του Κωνσταντίνου Λυκουριώτη (Τετάρτη, 16/11, ώρα 17:00)
A Mystic Journey, του Μενέλαου Πειστικού (Πέμπτη, 17/11, ώρα 17:00)
Ελεγεία, του Αθανάσιου Παπαδημητρίου (Παρασκευή, 18/11, ώρα 17:00)
Motif, του Στέφανου Κεμανετζή (Σάββατο, 19/11, ώρα 17:00)