Μια μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού ζωντανεύει μέσα από ένα μονόλογο ψυχής και πάθους, για δεύτερη χρονιά, φέτος στο Θέατρο Βασιλάκου.

Πατώντας πάνω στο βιβλίο της εγγονής της Ρέας Μανέλη Η γιαγιά μου η Ευτυχία, το Θέατρο Βασιλάκου έχει την τιμή να ανεβάσει μία ξεχωριστή παράσταση για τη μεγάλη μας στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.

Η παράσταση αποτελεί ένα ταξίδι μνήμης, ένα ελάχιστο φόρο τιμής στην Ελληνίδα στιχουργό, για να τη θυμηθούν όσοι έζησαν εκείνη τη μεγάλη και λαμπερή εποχή και να τη μάθουν παραστατικά όσοι ακούν τα μεγάλα λαϊκά κομμάτια, που κάποτε έγραψε, σήμερα.

Το βιβλίο της Ρέας Μανέλη με τη δύναμη και την αμεσότητα της προσωπικής μαρτυρίας προσέφερε το υλικό της θεατρικής αφήγησης. Μιας αφήγησης αποσπασματικής και ακροβατικής, ανάλογης της προσωπικότητας που βιογραφείται.

Την Ευτυχία υποδύεται η Νένα Μεντή σ’ ένα μονόλογο, συνομιλώντας με τα επτά πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή και το έργο της: τη Μαρίκα Κοτοπούλη, το Γιώργο τον άντρα της, τη Μαίρη, την κόρη της, τον Τσιτσάνη, το Χιώτη, τη Ρέα, την εγγονή της και τη Μαριόγκα, τη μητέρα της.

Μέσα από την πολυτάραχη ζωή της Παπαγιαννοπούλου ξεδιπλώνεται όλη η νεότερη ιστορία της Ελλάδας, αλλά και η σύγχρονη ιστορία του λαϊκού μας τραγουδιού.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Ζούλια, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Αναστασίας Αρσένη, οι φωτισμοί του Ανδρέα Μπέλλη και η μουσική επένδυση του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου.