Από τις εκδόσεις Ιπτάμενο Κάστρο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Στέργια Κάββαλου, Η ερωτευμένη μπόσα νόβα σε εικονογράφηση του  Μάριου Ιωαννίδη.

Αν πίσω από κάθε τραγούδι –όπως λένε – κρύβεται μια ιστορία, τότε, πίσω από την «ερωτευμένη μπόσα νόβα» κρύβεται η πιο όμορφη και η πιο παράξενη ιστορία αγάπης.

Μια μικρή κάμπια χορεύοντας ανέμελη την μπόσα νόβα της στα καταπράσινα φύλλα ενός ψηλού δέντρου μαζί με τις φιλενάδες της, ακούει ξαφνικά πίσω από τα φύλλα του απέναντι πεύκου, μια φωνή, μια μαγική φωνή που την κάνει να χάσει ξαφνικά τα χορευτικά της βήματα και να πέσει κάτω ζαλισμένη!

Γρήγορα η κάμπια θα ανακαλύψει πως η φωνή αυτή ανήκει σε ένα ποντικάκι που

τραγουδάει σε μια μπάντα και θα καταλάβει αμέσως πως ο μικρός αυτός ποντικός είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής της!

Θα βρει άραγε η αγάπη της ανταπόκριση; Θα μπορέσουν να χορέψουν μαζί μια

«ερωτευμένη μπόσα νόβα»;

«Η ερωτευμένη μπόσα νόβα» – ένα βιβλίο όχι μόνο για παιδιά αλλά και για ενήλικες –είναι ένας μικρός παραμυθένιος ύμνος στη διαφορετικότητα και στην υπερβατική και μεταμορφωτική δύναμη της αγάπης.

Η Στέργια Κάββαλου γεννήθηκε τον Μάρτη του 1982 στην Αθήνα. Τελείωσε το τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και έχει πτυχίο λογοτεχνικής μετάφρασης.

Με τη συλλογή διηγημάτων της “Αλτσχάιμερ trance” ήταν υποψήφια στην κατηγορία ‘Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα’ του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω 2011. Συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών του Ε.ΚΕ.ΒΙ. μετά από πρόταση του ίδιου περιοδικού.

Το 2012 έλαβε υποτροφία ενθάρρυνσης από το CNL (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Γαλλίας) για το επόμενο βιβλίο της με τίτλο “Αντίστροφα-Love will tear us apart”.Με την ποιητική συλλογή της «Πλαστική άνοιξη» ήταν υποψήφια για το «Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη 2014»

Αρθογραφεί στον ηλεκτρονικό Τύπο και ασχολείται με τη μετάφραση.

Από το Ιπτάμενο Κάστρο κυκλοφορούν επίσης τα δύο πρώτα της παιδικά βιβλία της σειράς: Τα χρώματα…αλλιώς

Η κόκκινη πινέζα, εικονογράφηση Μαρία Πετρούτσου/ Ιπτάμενο Κάστρο 2010

Το μπλε τριαντάφυλλο, εικονογράφηση Μαρία Πετρούτσου/Ιπτάμενο Κάστρο 2011

Ο Μάριος Ιωαννίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Είναι εικονογράφος, animator, γραφίστας καθώς και καθηγητής πληροφορικής.

Έχει τελειώσει τη σχολή Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, καθώς και τη σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών «Ορνεράκης».

Πραγματοποιεί εργαστήρια κινουμένου σχεδίου σε σχολεία, αλλά και σε γκρουπ ενηλίκων.

Όταν δεν εικονογραφεί, ταξιδεύει με το ποδήλατο, παίζει μουσική και εκπέμπει ραδιοερασιτεχνικά.

Έχει πάρει το 1ο βραβείο, στον πρώτο διαγωνισμό αφίσας & tvspot του περιοδικού Ως3.