Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το βιβλίο των Κάρεν Μακ & Τζένιφερ Κάουφμαν με τίτλο «Η ερωμένη του Φρόυντ».

Οι θεωρίες του θα άλλαζαν για πάντα τον κόσμο – αλλά θα κατέστρεφαν τον δικό της. 

Βιέννη, τέλη του 19ου αιώνα. Η Μίνα Μπέρναϋς, μια καλλιεργημένη κοπέλα που απασχολείται φροντίζοντας γηραιές κυρίες, χάνει για άλλη μια φορά τη δουλειά της και βρίσκεται πάλι σε αδιέξοδο. Το κοφτερό μυαλό της δεν μπορεί να τη βοηθήσει, μια και στο 1895 το μόνο μέλλον για μια γυναίκα είναι η ασφάλεια του γάμου, ακόμα και σε μια πόλη γεμάτη πρωτοπόρους καλλιτέχνες και στοχαστές. Απελπισμένη η Μίνα στρέφεται στην αδελφή της τη Μάρτα για βοήθεια. Η Μάρτα όμως έχει τα δικά της προβλήματα: έξι μικρά παιδιά και έναν σύζυγο που αδιαφορεί για την οικογένειά του. Τον λένε Ζίγκμουντ Φρόυντ. Ο Φρόυντ δουλεύει σκληρά ως καθηγητής, αλλά πολύ απέχει από το μελλοντικό του μεγαλείο, μια και δέχεται διαρκώς επιθέσεις για τις θεωρίες του γύρω από τη σεξουαλικότητα. Οι δυο αδελφές ανήκουν σε τελείως διαφορετικούς κόσμους. Ενώ η Μάρτα δυσαρεστείται με τα «πορνογραφικά» ενδιαφέροντα του συζύγου της, η Μίνα ενθουσιάζεται. Διψά για μάθηση, είναι παρορμητική, δυναμική, παθιασμένη. Αναπόφευκτα, η διανοητική επαφή με τον Φρόυντ θα οδηγήσει και σε έναν δεσμό που θα τους ενώσει υπόγεια και θα απαιτεί να βγει στην επιφάνεια. Είναι αδύνατον για τη Μίνα να αντισταθεί. 

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, βασισμένο στην ερωτική σχέση ανάμεσα στον Ζίγκμουντ Φρόυντ και στη Μίνα, την αδελφή της συζύγου του, Μάρτα.

Η ΚΑΡΕΝ ΜΑΚ, πρώην δικηγόρος, ασχολείται με την παραγωγή στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο και έχει ήδη βραβευτεί με Χρυσή Σφαίρα για τη δουλειά της.

Η ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΚΑΟΥΦΜΑΝ έχει εργαστεί ως αρθρογράφος στην εφημερίδα Times του Λος Άντζελες και έχει βραβευτεί δυο φορές με το Εθνικό Βραβείο Δημοσιογραφίας Penney-Missouri.

Οι δυο συγγραφείς ζουν στο Λος Άντζελες. Το πρώτο τους βιβλίο, LITERACY AND LONGING IN L.A., έχει τιμηθεί με το Βραβείο Καλύτερου Μυθιστορήματος από την Ένωση Βιβλιοπωλών της Καλιφόρνια και βρισκόταν για πάνω από 15 εβδομάδες στη λίστα με τα ευπώλητα της εφημερίφας Times του Λος Άντζελες, όπως άλλωστε και το δεύτερο βιβλίο τους, A VERSION OF THE TRUTH. 

Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΦΡΟΫΝΤ, το πρώτο τους μυθιστόρημα που κυκλοφορεί στα ελληνικά, έχει τύχει θερμής υποδοχής από κριτικούς και αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από δέκα γλώσσες.

Μετάφραση: Κρίστυ Κουνινιώτη