Καλλιτέχνης ή επιχειρηματίας; Το όνομα του Βασίλη Θεοχαράκη είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το εμπόριο αυτοκινήτων αλλά και με τη ζωγραφική. Δύο διαφορετικοί κόσμοι και μία εντυπωσιακή διαδρομή, την οποία θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την Τρίτη 16 Αυγούστου στην πρωτότυπη τηλεοπτική παραγωγή του ΟΤΕ ΤV, «Κορυφές» με οικοδεσπότη τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Η επαγγελματική πορεία του Βασίλη Θεοχαράκη ξεκινά στην ηλικία των δεκαπέντε ετών, όταν αρχίζει να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του. Σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέρνει να επεκτείνει την εταιρεία ακλουθώντας μία εξαιρετικά επιτυχημένη επιχειρηματική πολιτική. Έτσι, με την πάροδο των χρόνων ο Όμιλος Θεοχαράκη ιδρύει νέες βιομηχανικές και εμπορικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς και θεωρούνται κορυφαίες στο είδος τους: Από την αυτοκινητική βιομηχανία, τις τραπεζικές εργασίες, την κατασκευή και την υγειονομική περίθαλψη και τη ναυτιλία.

Παράλληλα, ο Βασίλης Θεοχαράκης ασχολείται με τη ζωγραφική. Ενώ είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής δίπλα στον Σπύρο Παπαλουκά, καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Το1957, παρουσιάζει για πρώτη φορά έργα του στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας Μόσχας, καθώς και στην 5η Πανελλήνια Έκθεση του Ζαππείου.

Ακολουθούν πολλές τιμητικές διακρίσεις και εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πιο συγκεκριμένα, ο εικαστικός μετρά 14 ατομικές εκθέσεις σε σημαντικά πολιτιστικά ιδρύματα στην Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη, την Ρώμη και το Παρίσι ενώ αρκετά έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 2004 αποτελεί έτος σταθμό στην καριέρα του, καθώς δημιουργεί το κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  «Ίδρυμα Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη», το οποίο έχει στο κέντρο των ενδιαφερόντων του τις εικαστικές τέχνες και τη μουσική και φιλοξενεί μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εικαστικές εκδηλώσεις.

Πάρτε μια γεύση παρακολουθώντας το trailer της εκπομπής στο επίσημο κανάλι του OTE TV στο YouTube και συντονιστείτε για να παρακολουθήσετε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση και να γνωρίσετε την πολύπλευρη προσωπικότητα του διακεκριμένου καλλιτέχνη και επιχειρηματία.

Το επεισόδιο θα διαρκέσει 50 λεπτά και θα προβληθεί σε επανάληψη το Σάββατο 20/8 στις 19.00. Το OTE HISTORY είναι διαθέσιμο μέσω της υπηρεσίας OTE TV GO, αλλά και στο ΟΤΕ REPLAY TV.

Κατερίνα Ηλιάκη