Η βρετανική πρωτεύουσα φιλοξενεί από τις 10 έως τις 31 Μαΐου, έργα 12 καταξιωμένων Ελλήνων ζωγράφων, στην γκαλερί Belgravia.

Η βρετανική πρωτεύουσα φιλοξενεί από τις 10 έως τις 31 Μαΐου, έργα 12 καταξιωμένων Ελλήνων ζωγράφων, στην γκαλερί Belgravia.

Στην περιοχή του Mayfair, γνωστό κέντρο τέχνη του Λονδίνου ,θα εκτεθούν τα έργα σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων, οι οποίοι έχοντας κατοχυρώσει εδώ και χρόνια το δικό τους προσωπικό ύφος θα αναδείξουν και θα παρουσιάσουν στο ευρωπαϊκό κοινό, το στίγμα της ελληνικής ζωγραφικής.

Οι δημιουργοί, έργα των οποίων περιλαμβάνονται στην έκθεση είναι: Δάφνη Αγγελίδου, Χρύσα Βεργή, Αλέξης Βερούκας, Εριέττα Βορδώνη, Κωστής Γεωργίου, Γιώργος Γκολφίνος, Στέφανος Δασκαλάκης, Μανώλης Ζαχαριουδάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Παύλος Σάμιος, Μαρία Φιλοπούλου, και Μανώλης Χάρος.

Πρόκειται για ένα σημαντικό εικαστικό γεγονός που λαμβάνει χώρα σε ένα επίσης σημαντικό χώρο τέχνης, όπως η γκαλερί Belgravia, η οποία αυτή την εποχή παρουσιάζει, έργα του Mandela και του πρίγκηπα Καρόλου, για φιλανθρωπικούς σκοπούς , ενώ διαθέτει σπουδαία έργα διάσημων μοντέρνων ζωγράφων όπως οι: Picasso, Matisse, Warhol, Arman κ.α.

Την ιδέα και την επιμέλεια της ομαδικής ελληνικής έκθεσης, έχει ο συλλέκτης Γιώργος Σταθόπουλος. Χορηγοί: Τράπεζα Πειραιώς,Folli-Follie, Κατώγι και Στροφιλιά.

INFO
Ομαδική έκθεση Ελλήνων ζωγράφων
Γκαλερί Belgravia, 45 Albemarle Street
10 έως 31 Μαΐου 2007