Το Comic-Con International, το οποίο πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο στο San Diego των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα event της pop κουλτούρας παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, παρουσιάζονται όλες οι πολυαναμενόμενες ταινίες και σειρές της χρονιάς, ενώ παράλληλα παρευρίσκονται και κάποιοι από τους μεγαλύτερους stars του Hollywood.

Η εν λόγω συμμετοχή αποτελεί μεγάλη διάκριση για το Scopophilia, το οποίο συνεχίζει τη δυναμική του πορεία! Η ταινία ξεκίνησε από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής Νεότητας, ενώ την πρεμιέρα της ακολούθησαν αρκετές επίσημες συμμετοχές σε σημαντικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Άξιο αναφοράς είναι ότι πριν λίγες ημέρες, το Scopophilia συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Maryland, στις ΗΠΑ, όπου και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Το Scopophilia ανήκει σε ένα νέο κινηματογραφικό είδος που άρχισε να δημιουργείται τα τελευταία χρόνια, το computer screen movie, καθώς βασίζεται στην ηδονοβλεπτική ματιά του διαδικτύου και η ιστορία της ξεδιπλώνεται από οθόνες υπολογιστών Για την ακρίβεια, η εν λόγω ταινία είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή, ενώ είναι ανάμεσα στις πέντε που υπάρχουν παγκοσμίως (όλες οι υπόλοιπες είναι από τις ΗΠΑ).

Η ταινία θα διαγωνιστεί στο Comic-Con International στα πλαίσια του φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου που διοργανώνει και η επιλογή της ταινίας έγινε ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές ανά τον κόσμο. Η προβολή της ταινίας θα γίνει στις 20 Ιουλίου.

Τη σκηνοθεσία του Scopophilia υπογράφουν οι Ναταλία Λαμπροπούλου και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου, το σενάριο ο Σωτήρης Πετρίδης, ενώ την παραγωγή οι Σωτήρης Πετρίδης, Δημήτρης Τσακαλέας και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Λιάρος, Ηλέκτρα Καρτάνου, Νικίας Φονταράς, Ελένη Θυμιοπούλου, Θάνος Φερετζέλης, Στέλλα Νούλη, Ματίνα Κουλουριώτη και η Τζόυς Ευείδη.


Διαβάστε επίσης:

Scopophilia, των Ναταλίας Λαμπροπούλου και Ηλέκτρας Αγγελετοπούλου