Ένα ξεχωριστό μελωδικό αφιέρωμα στην Αθήνα με τίτλο «I Love Athens» παρουσιάζουν την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στον Κήπο του Μεγάρου η Έλλη Πασπαλά και η Underground Youth Orchestra.

Σημείο αναφοράς της βραδιάς, το ομότιτλο τραγούδι της αγαπημένης ερμηνεύτριας, η οποία εμπνεύστηκε τον τίτλο «I Love Athens», παραφράζοντας τη διάσημη επιτυχία «I Love Paris» του Κόουλ Πόρτερ. Το τραγούδι ενορχηστρώθηκε από τον Ντέιβιντ Λυντς, ηχογραφήθηκε από την Underground Youth Orchestra (UYO), έγινε βίντεο κλιπ και αποτελεί το σύνθημα της καλοκαιρινής περιοδείας της Έλλης Πασπαλά σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της συναυλίας στον Κήπο είναι μια περιήγηση στις μουσικές του κόσμου με αφορμή την Αθήνα και περιλαμβάνει γνωστές μελωδίες –τραγούδια αλλά και ορχηστρικά– ελλήνων και ξένων συνθετών: του Νικόλα Πιοβάνι, του Ράντυ Νιούμαν, του Άστορ Πιατσόλλα, του Κόουλ Πόρτερ, του Νίνο Ρότα, του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη κ.ά.

Την Έλλη Πασπαλά πλαισιώνουν οι νεαροί τραγουδιστές Κωνσταντίνα Κορδούλη, Νανά Περάκη, Δήμητρα Σελεμίδου και Απόστολος Κίτσος. Σολίστ, ο Νίκος Χατζηελευθερίου (κιθάρα). Την UYO διευθύνει ο Κώστας Ηλιάδης, ο οποίος έχει αναλάβει και την ενορχήστρωση των κομματιών.

Ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί στον Κήπο του Μεγάρου «Ι Love Athens»! Γιατί όσο περισσότερο τραγουδάμε, τόσο περισσότερους λόγους ανακαλύπτουμε για να αγαπάμε την πόλη μας!

Η Underground Υouth Orchestra (UYO) ιδρύθηκε το 2010. Δημιουργήθηκε από ένα σύνολο παιδιών που επιθυµούσαν να κάνουν µουσική µαζί. Οι πρόβες άρχισαν σε ένα υπόγειο,  εξ ου και το όνοµα της ορχήστρας («underground» σημαίνει στα αγγλικά «υπόγειο»). Τα πρώτα χρόνια, οι συναυλίες της είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Γρήγορα, η µουσική οµάδα κατάφερε να διακριθεί, να συµµετάσχει σε φεστιβάλ και να πραγµατοποιήσει συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη των φιλόµουσων. Το σχήµα αποτελείται σήµερα από 45 σπουδαστές ηλικίας 10-24 ετών και συµπληρώνεται από επαγγελµατίες µουσικούς (Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου, Φρανκ Σεστάνι, Αντονέλα Σέφα, Όσβαλντ Αµιράλις). Καλλιτεχνικός διευθυντής και µαέστρος του συνόλου αλλά και ενορχηστρωτής είναι ο Κώστας Ηλιάδης.

Μέχρι σήμερα η UYO έχει δώσει 40 συναυλίες στην Αθήνα και σε πόλεις της Ελλάδας. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο της cd µε ζωντανές ηχογραφήσεις της. Το ρεπερτόριό της έχει αφετηρία την κλασική µουσική, αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσµα της σύγχρονης δημιουργίας, ενώ τα προγράμματά της, συχνά, έχουν θεματικό χαρακτήρα (Λατινική Αμερική, Νότια Ευρώπη, συμφωνικά έργα ελλήνων συνθετών, μουσική για τον κινηματογράφο, θρησκευτική μουσική για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα). Εδώ και ένα χρόνο, η Ορχήστρα έχει δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραµµα, κύριος στόχος του οποίου είναι να φέρει σε επαφή το παιδικό και νεανικό κοινό µε τον µαγικό κόσµο της ορχήστρας.