Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου στήνει μια ευφάνταστη παράσταση-παιχνίδι που δίνει έμφαση στους υψηλής τεχνικής, θεατρικούς μηχανισμούς του Αριστοφάνη, με σκοπό να αναδυθεί το θέατρο στην πιο αγνή του μορφή.

Η ηθοποιός Ελευθερία Παγκάλου μας λέει: «Είναι σπουδαίο να παίζεις εν έτει 2022 την “Ειρήνη” του Αριστοφάνη. Είναι ένα πολύ διαχρονικό έργο. Είναι πολύ σημαντικό το ότι τα παιδιά έρχονται για να μάθουν για την ειρήνη. Είναι πολύ δύσκολο το ότι στην εποχή που ζούμε γίνονται ακόμη πόλεμοι. Αυτή τη στιγμή είναι και πολύ πιο κοντά μας, οπότε, κάπως νομίζω ότι τα παιδιά γνωρίζουν ακόμα και περισσότερο ίσως τι σημαίνει πόλεμος και είναι πολύ σημαντικό να ακούν για την ειρήνη και για τη σημασία αυτής. […] Προσπαθούμε, όσο μπορούμε, σε σχέση και με τη διασκευή που έχει κάνει ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, η οποία είναι πάρα πολύ καλή για τα παιδιά και πολύ καθαρή, νομίζω, σε σχέση με το νόημα του έργου, να προσεγγίσουμε κάτι εύκολο, εννοώ για τα παιδιά να το καταλάβουν. Το παιδικό θέατρο πλάθει κοινό. Αντιμετωπίζουμε τα παιδιά ως ενήλικες, γιατί αν δεν το κάνουμε αυτό δε θα περάσει αυτό που πρέπει να κάνουμε.»

Συντελεστές:

Απόδοση-διασκευή-σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Χορογραφίες: Πάρης Μαντόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Εκτέλεση παραγωγής: Σοφία Αρβανίτη-Φλώρου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Καλή Βοϊκλή, Στάθης Γεωργαντζής
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Νίκος Μαρνάς, Μαριλένα Μόσχου, Ελευθερία Παγκάλου, Δήμητρα Σταύρου, Νίκος Στεργιώτης
Μουσικός επί σκηνής: Γιώργος Φουντούκος

από 5 ετών


Info

Τοποθεσία: Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν”, Φρυνίχου 14, Πλάκα

Ημέρες και ώρες: Από 23/10: Κυριακή στις 11.00 και 15.00

Τιμές εισιτηρίων: Από 10€

Πληροφορίες: Τηλ: 21 0322 2464 | theatro-technis.gr


Photo & Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Ειρήνη, του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου στο Θέατρο Τέχνης
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Το πρόγραμμα της Παιδικής και Εφηβικής Σκηνής για τη σεζόν 2022-2023